Naslovna VESTI PSI U KRALJEVU PAS UPUCAN IZ SAČMARE – Borba za ovog psa traje!

U KRALJEVU PAS UPUCAN IZ SAČMARE – Borba za ovog psa traje!

0
pas upucan iz sačmare

Više od 5 dana traje broba za zdravlje ali i život psa koji je pronađen sa teškim povredama u okolini Kraljeva. Pokraj dalekovoda selu Dragosinjci radnici su nedavno otkrili psa svog u krvi kako leži na hladnoci i u bolovima. Bilo je očigledno da je neko pucao u psa.

pas upucan iz sačmare

Radnici sa obližnjeg gradilišta su nekoliko dana pre ovog događaja primetili retrivera koji je povremeno dolazio do njih i oni su ga redovno hranili i davali mu vodu. Jednog jutra su ga pronašli u izuzetno teškom stanju i odmah su pozvali službu Kraljevačke Zoohigijene.

Pročitajte i ovo: DA LI GA POZNAJETE? Ko zna identitet čoveka koji ELEKTROŠOKEROM napada pse u Kraljevu?

Kada su radnici Zoohigijene došli i videli u kakvom stanju je pas, odmah su obavestili Udruženje „Spaske“ sa kojim imaju već dužu saradnju u zbrinjavanju teških stanja povređenih pasa.

pas upucan iz sačmare

Nesrećni pas, koji je pokazivao agresivnost koja je očigledno bila izazvana bolovima i nepoverenjem prema ljudima, prebačen je u veterinarsku ambulantu Primavet u Kraljevu.

pas upucan iz sačmare

Pregledom je ustanovljeno da je nepoznati počinilac iz blizine ispalio hitac iz sačmarice, a sačma se jasno oslikava na rendgenskom snimku. Koleno je izgledalo potpuno smrskano pa je bilo potrebno psa prebaciti u kliniku gde je moguće obaviti detaljnije preglede i obaviti operaciju. Ubrzo se javila Ruža Samardžić koja je obezbedila prevoz i lečenje u jednoj beogradskoj klinici.

pas upucan iz sačmare

Pregledi su potvrdili strašne slutnje. Psu je koleno bilo toliko povređeno da nije postojala mogućnost rekonstrukcije. Najgore od svega, infekcija se proširila, noga je počela da tamni, a utvrđeno je i da su nervi trajno štećeni i postoji opasnost da će morati da bude amputirana. Pored toga, utvrđeno je da je pas zaražen srčanim crvom što govori o tome da već duže vremena o ovom psu niko nije brinuo na pravi način.

Pročitajte i ovo: HRABRI VATERPOLISTA skočio u ledenu Tisu i spasao malenog Snupija! (VIDEO)

Danijela Jović iz Udruženja Spaske nas je obavestila da je podneta prijava policiji kao i da su tražili spisak lovaca iz Lovačkog udruženja kako bi se sprovela istraga ko je izvršio ovako gnusno delo. Pošto iz Lovačkog društva nisu odgovorili na zahtev, iz Udruženja Spaske apeluju da stanovnici iz sela Dragosinjci i okoline anonimno ili javno dostave podatke sve one koji su lovci ili imaju lovačke puške i tako pomognu u istrazi.

pas upucan iz sačmare

Uskoro će se znati više detalja o budućnosti ovog nesrećnog psa. Pored ovih fizičkih povreda, očito je da je doživeo i stravičnu psihičku traumu. Radnici koji su ga našli i nekoliko dana hranili kažu da je bio veoma dobroćudan i mio pas, prijateljski raspoložen prema ljudima. A onda je nepoznati monstrum naišao, pas mu je s poverenjem prišao da bi potom ovaj iz blizine, mučku pucao u njega. Zato je i dalje uplašen, nervozan i često čak agresivan.

pas upucan iz sačmare

Izvor:  Facebook Danijela Jović

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI GA POZNAJETE? Ko zna identitet čoveka koji ELEKTROŠOKEROM napada pse u Kraljevu?
Sledeći tekstDA LI STE ČULI ZA „NAŠU MAŠU“? Mesto gde svi žive u sreći i ljubavi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime