Naslovna VESTI PSI DA SE NAJEŽIŠ: Fotografije plesača kojima se ilustruje patnja zarobljenih pasa!

DA SE NAJEŽIŠ: Fotografije plesača kojima se ilustruje patnja zarobljenih pasa!

1
patnja zarobljenih pasa petface

Patnja zarobljenih pasa ne može se rečima opisati. Rečima ne, ali fotografije kojima se patnja zarobljenih pasa predstavlja, uvek nas ostavlja bez reči.

Takva jedna serija fotografija nastala je od strane članova kineskog nacionalnog „Pole Dancing“ tima. Njihova plesna trupa „Pole 11“, učestvovala je u ovom performansu, kako bi pokušala da skrene pažnju i podigne svest javnosti o pravima životinja.

patnja zarobljenih pasa petface

Foto serija je nastala samo nekoliko dana pre ovogodišnjeg festivala mesa u Kini, koji je ceo svet podigao na noge. Trupa je izazvala kritike javnosti, koja ih je okarakterisala kao „suvišne“. Drugi su opet osetili snažnu poruku koju ceo performans i šalje.

Da podsetimo, festival mesa u Kini tradicionalno se i ove godine održao. Čini nam se prvi put u istoriji, festival je izazvao svetsku pažnju. U Kini nije zabranjeno jedenje psećeg i mačijeg mesa, ali ono zvanično mora da prođe striktnu inspekcijsku kontrolu. Pošto većinu ovih životinja u Julinu čine ili ukradeni kućni ljubimci ili lutalice ugrabljene sa ulice, trgovci psećim mesom nemaju legalne papire, pa ih lažiraju, čak i za životinje koje su vidno bolesne.

Ispred gostinioca kao što je “Julinov restoran broj 1 za hrskavo pseće meso”, gde ima 300 mesta za sedenje redovi se uvek formiraju, a sveže zaklane životinje se služe po ceni od oko 1,4 evra za pola kilograma.

Svake godine oko 10.000 pasa i mačaka bude skuvano i pojedeno za vreme ovog festivala.

patnja zarobljenih pasa petface

Pogledajte ovu foto glaeriju! (klikni na sliku za uvećanje)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPriznanje: Kvazimodo, najružniji pas za 2015. godinu! (FOTO)
Sledeći tekstODLIČNA AKCIJA: Udomi psa – osvoji besplatan tretman kod frizera!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime