Naslovna VESTI PSI Pet godina od otkrivanja spomenika Leu – MALOM HEROJU VELIKOG SRCA!

Pet godina od otkrivanja spomenika Leu – MALOM HEROJU VELIKOG SRCA!

0

Verovali ili ne, prošlo je već pet godina od kada je otkriven Leov spomenik, u srcu Narodne bašte u Pančevu. Društvo Prijatelja Životinja LJUBIMCI iniciralo je 2015. godine izradu i postavljanje ovog spomenika, uz pomoć brojnih građana i uz dragoceni umetnički doprinos vajarke Svetlane Karović Deranić.

Ovaj jedinstven događaj odjeknuo je u celom gradu, regionu ali i širom sveta. Od lokalnih, preko nacionalnih i regionalnih do najznačajnih svetskih medija poput New York Times-a, Washington Post-a i brojnih TV stanica širom sveta- svi oni su preneli dirljivu i herojsku priču iz Pančeva u kojoj je maleni psić pomogao da se spasi jedna devojčica.

PAS PLAČE I VAPI ZA NEŽNIM DODIROM! Mršav, umoran i tužan luta ulicama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

LANE ZAVRŠILO U RECI: Zapomagalo i tražilo pomoć a onda je ON USKOČIO!

Pojedini novinari primetili su da grad Pančevo nikada nije bio toliko zastupljen u svetskim medijima kao tada, i to u krajnje pozitivnom kontekstu i svetlu humanosti i prepoznavanja univerzalnih vrednosti i osobina koje krase sve nas.

Maleni heroj nije preživeo, ali nije zaboravljen, kao ni njegov podvig i hrabrost. Ostaće u najlepšem delu grada Pančeva, u zelenoj oazi – nadomak dečijeg igrališta i dece koju je toliko voleo.

Pokrenuo je mnoge ljude da razmisle o ulozi koju najbolji čovekovi prijatelji imaju u našim životima, i na to koliko ih često nepravedno zanemarujemo, zaboravljamo ili zlostavljamo…

Na postamentu spomenika ploča sa natpisom govori najbolje o tome da je spomenik posvećen svima njima, koji stradaju i koji su privrženi i odani do poslednjeg trenutka : “ZA SVE MALE HEROJE VELIKOG SRCA” ️

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIJATELJI ZAUVEK: Maca pomaže slepom psu da se vrati kući! (VIDEO)
Sledeći tekstAUTOM SE ZALETEO U PSA PA POBEGAO: Pas urlao od bolova i krvario!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime