Naslovna VESTI PSI DIVNO: Terapijski pas Pigi nesebično popravlja ljudima raspoloženje

DIVNO: Terapijski pas Pigi nesebično popravlja ljudima raspoloženje

0

„Pigi je jednostavno pas koji zna sve“ – tako ga opisuje vlasnik Tod Emko. On zna kada imate loš dan, zna kada ste povređeni ili bolesni. Ovaj čarobni pas mešanac border kolija je Emkov već osam godina. Spasio ga je iz Dominikanske Republike 2009. godine.

On može da prepozna kada čovek pati i krije to, a na svoj način zna da oraspoloži ljude.  Emko veruje da mu je taj dar dala njegova prošlost.  On je nađen na ulici, gladan, iznemogao i povređen.

pigi petface

Udarila su ga kola u Dominikanskoj Republici i bio je ostavljen da ugine, bez veterinarske pomoći. Kada je stigao u SAD, noga mu je morala biti amputirana. Ovo je spasilo njegov život, ali izgleda da Pigi nikada nije zaboravio kako je to kada patiš, pa je naučio da razume taj osećaj kod drugioh ljudi, pa čak i pasa.

Pročitajte još: 

NEVEROVATAN ŽIVOT KUJE SA ULICE: U Bosni su je hteli da je ubiju, u Češkoj je udomljena i postala terapijski pas!

Pigiju je trebalo dosta vremena da nauči da hoda na tri noge. Bio je jako mršav, dlaka mu je opadala i jedva da je mogao da se kreće. Ipak, nije hteo da se preda. Sve vreme je imao neverovatnu volju i želju da se druži.
pigi petfaceNjegov vlasnik se priseća jedne situacije iz parka, kada je Pigi potrčao i legao ispred čoveka koji je sedeo na klupi. Emko se pitao šta nije u redu, a čovek je rekao da je baš tog dana izgubio psa.

– Naravno, uvek postoji mogućnost koincidencije, ali je zaista bio neobičan susret, kaže Emko.

pigi petface

Svaki sledeći put, Pigi je pokazivao privrženost ljudima koji su povređeni, tužni, bolesni ili se oporavljaju od loših životnih iskustava. Često priđe ljudima samo tako što im stavi šapu na krilo.

Prošle godin je Emko počeo da vodi Pigija u škole i bolnice, pa je i praktično dokazano da je Pigi savršen terapijski pas.

Pročitajte još: 

ČETVORONOŽNA POMOĆ: 12 terapijskih pasa stiglo u Orlando kako bi pomogli porodicama ubijenih!

U jednoj bolnici je devojčica sa teškim oštećenjem mozga imala neverovatan strah od pasa, ali kada joj je Pigi prišao desilo se čudo. Samo je pogledao, a ona mu je uzvratila pogled, pa se ovaj susret završio tako što je mazila Pigija. On obožava i starije komšije i uvek je spreman za maženje.

Pigi je dobio protezu, tako da u svoju misiju gde pomaže drugima odlazi mnogo, mnogo lakše.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko vaš pas radi ovu smešnu stvar, znači da vas voli!
Sledeći tekstNEOBIČAN KAFE: Želite li i mačku uz kafu? Da, molim Vas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime