Naslovna VESTI PSI POKAZALI ŠTA JE ISTINSKA LJUBAV: Policajci rizikovali sopstvene živote da izbave pse...

POKAZALI ŠTA JE ISTINSKA LJUBAV: Policajci rizikovali sopstvene živote da izbave pse iz zapaljene prikolice

0
pokazali šta znači ljubav

Svi verujemo u to da bismo bili sposobni za čin istinskog altruizma. Međutim, kada trenutak dođe, većina bi se ipak postarala za to da prvo spasi sopstveni život. Tu nema ničeg lošeg – prirodna je potreba da zaštitimo sebe. A kada je neko sposoban da nagon za samoočuvanjem stavi na drugo mesto i rizikuje svoju bezbednost da bi pomogao drugom biću, onda svi prisustvujemo jednoj velikoj lekciji iz ljubavi.

pokazali šta znači ljubav

Dva policajca iz stanice u okrugu Kendler u američkoj državi Džordžiji zadobili su ozbiljne opekotine prilikom spasavanja dva psa zarobljena u prikolici koja se zapalila. Akcija spasavanja bila je veoma dramatična, a ceo događaj zabeležen je na video snimku.

Pročitajte i ovo: MUKE MALOG HARIJA: Borba za njegov život još traje

Prema zvaničnoj objavi ove policijske stanice na njihovoj Facebook strani, policajci Koursi i Obrajan pomagali su vatrogascima u gašenju požara kada su se začula dva psa kako laju.

pokazali šta znači ljubav

U napetom snimku akcije vide se dva policajca kako trče kroz drveće kako bi spasili zarobljene pse. Jedan od pasa, koji deluje poput mešanca crnog labradora i retrivera, bio je vezan lancem, dok je drugi ljubimac bio zatvoren u metalnom kavezu samo nekoliko metara od plamena.

„Ovo je previše vrelo, čoveče“, čuje se na snimku kako izgovara policajac koji je na uniformi nosio kameru, dok su se približavali vatri. Pokušao je zatim da klještima preseče lanac kojim je labrador bio vezan, ali metal je bio predebeo. Zahvaljujući brzom razmišljanju, policajac je jednostavno skinuo psu ogrlicu kako bi ga oslobodio. Čim je ogrlica otkopčana, izbezumljeni pas je potrčao ka sigurnom.

pokazali šta znači ljubav

Policajci su zatim krenuli da oslobode psa koji je bio zatvoren u kavezu. Jedan je korisio klješta da pomeri kavez što dalje od plamena, a drugi je izgleda baš tada, u očajničkom pokušaju da pomogne psu, ispekao ruku na vreo metal. Uprkos tome, policajac je uspeo da podigne i otvori kavez, pomažući psu da pobegne iz požara.

Pročitajte i ovo: NOĆNE MORE: Zbog mučenja koja je doživeo ovaj pas svake noći plače!

Kada su svi konačno bili daleko od vatre, dva psa su veselo mahala repom oko policajaca koji su im spasili živote. Oni su komentarisali opekotine koje su zadobili, ali nije izgledalo da ih mnogo dotiču, budući da su uspeli u svojoj misiji – da spasu dva nevina života.

pokazali šta znači ljubav

„Ej, uspeli smo da izvučemo pse!“ jedan od policajaca kaže ostatku ekipe vatrogasaca.I sreća je da su uspeli, jer su samo par minuta kasnije vatrogasci otkrili zapaljive materije veoma blizu plamena. Doduše, uspeli su i da stave požar pod kontrolu i ugase ga pre nego što se desila eksplozija.

Nije i dalje jasno da li su vlasnici pasa bili na licu mesta kada se spasavanje dogodilo, tako da su ova dva četvoronožna drugara predata službi za kontrolu životinja i više nisu sa prvobitnim gazdama. Načelnik iz policijske stanice kojoj pripadaju dva policajca koja su učestvovala u spasavanju, Džastin Vels, izjavio je da je ceo slučaj i dalje pod istragom, pa još nema informacija o tome da li će vlasnici izbavljenih pasa platiti kaznu ili čak otići i u zatvor zbog zanemarivanja ljubimaca.

pokazali šta znači ljubav

Nadamo se da će ova dva kucova imati još to malo sreće koje im treba da pronađu i nove porodice koje će brinuti o njima kako dolikuje. Još jedno veliko hvala policajcima ogromnog srca koji nisu marili za sebe kada su hrabro krenuli u spasavanje bespomoćnih pasa.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMUKE MALOG HARIJA: Borba za njegov život još traje
Sledeći tekstNESTALI! Štenci se nisu odazvali vlasniku, a zatim je krenula potraga za njima.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime