Naslovna VESTI PSI POLICIJA NE ZNA ALI GRADONAČELNICA JE VEĆ OSUDILA PSA – Da li...

POLICIJA NE ZNA ALI GRADONAČELNICA JE VEĆ OSUDILA PSA – Da li je pas napao čoveka ili branio vlasnika?

0
pas ujeo čoveka u Nišu

Nedavno je javnost Niša bila uznemirena vešću da je muškarac napadnut od strane psa na Obilićevom vencu u Nišu. Portal Južne vesti iz Niša je pokušao da dobije više informacija o događaju ali se nadležne institucije ne oglašavaju pa je cela priča postala pravi primer „rašomonijade“ u koju je uzela učešće i gradonačelnica Dragan Sotirovski.

pas ujeo čoveka u Nišu

Naime, jedino što je policija potvrdila jeste da je čoveka ujeo pas. Ovaj muškarac za kojeg se ne navode nikakve informacije, je u petak uveče prebačen u bolnicu sa „teškim povredama“. Za stanje i povredama iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra ne žele da odgovore na novinarska pitanja.

Pročitajte i ovo: SLIKA KOJA SVEDOČI UŽASU – Pas sa teškim opekotinama od požara

Ni policija ne želi da pruži više informacija. „O ovom slučaju i iz policije kažu da nemaju konkretne informacije, pa nisu potvrdili verziju događaja u kojoj je Nišliji neko naneo ubodne rane te večeri. Jedino što su naveli je da je muškarca ujeo pas, ali su bez odgovora o okolnostima kako se to desilo i šta se pre toga dogodilo.“ – navode Južne vesti.

pas ujeo čoveka u Nišu
Ilustracija

Na informaciju da je pas ujeo čoveka reagovala su i udruženja, pa iz niškog Udruženja za zaštitu životinja ističu da je pas hteo da spase svog vlasnika i da se ne radi o bezrazložnom napadu. „Pas je branio muškarca, to je i njegov tata rekao, onoliko koliko je mogao. Onda je došla policija i tako su vezali psa da je to bilo tužno za gledanje. Pas je i sada gore tužan i traumiran. Pas ga nije izujedao, on ga je branio, ne smemo tako osuđivati nekoga ko ne može da se brani, a to je jadna životinja“ – poručuje Svetlana Avramović Dejanović iz ovog Udruženja.

Pročitajte i ovo: OVO NIJE NORMALNO – Ali komentari su još NENORMALNIJI!

Pošto nadležne institucije ne žele da daju zvanično objašnjenje okolnosti događaja, lokalne rekla-kazala priče su se razvile do neviđenih razmera. Svoj doprinos dizanju tenzija je dala i gradonačelnica Dragan Sotirovski, inače novinarka. Kao da je zaboravila osnovna pravila novinarskog zanata ona je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavila da je „pit bul izujedao vlasnika i da ga je on izveo bez zaštitne korpe“ Odakle joj takve informacije – to samo ona zna.

U svakom slučaju, prema njenim navodima, pit bulovi su „opasni po okolinu“. Uostalom pogledajte originalnu objavu.

pas ujeo čoveka u Nišu

Šta se zapravo dogodilo… Verovatno nećemo saznati, jer tako je to u Srbiji sa ovakvim nadležnim službama koje prikrivaju sve što govori o zloupotrebama, nesposobnosti i neodgovornosti, nadajući se da će se sve ubrzo zaboraviti.

Izvor:  juznevesti.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLIKA KOJA SVEDOČI UŽASU – Pas sa teškim opekotinama od požara
Sledeći tekstOSTAVLJEN NA 50° – Veterinarska inspekcija se NE JAVLJA na prijave!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime