Naslovna VESTI PSI Zvornik: Policija upozorava vlasnike pasa zbog učestalih napada pasa!

Zvornik: Policija upozorava vlasnike pasa zbog učestalih napada pasa!

0
Policija Zvornika upozorava vlasnike pasa

Kako piše portal drinamedia.com zbog učestalih slučajeva napada pasa na građane Zvornika policijska uprava ovog grada je izdala upozorenje vlasnicima pasa u kome se skreće pažnja na pravila izvođenja i kontrole pasa.

Policija Zvornika upozorava vlasnike pasa

Prema podacima lokalnog Doma zdravlja za prvih devet meseci ove godine registrovano je 50 napada pasa na ljude. Iako je direktor ove ustanove Radivoje Aćimović izjavio da se u najvećem broju slučajeva radilo o uličnim psima, čini se da su na meti nadležnih opet vlasnici koji se odgovorno ponašaju.

Pročitajte i ovo: OVO MORATE DA VIDITE: Putovanja psa Bodžija kroz Instanbul

Naime, i poslednji slučaj u kome je napadnuta maloletna devojčica govori da se radi o napadu uličnog psa. Nju je pas napao u Karakaju u blizini osnovne škole. Srećom, sve je prošlo bez većih posledica ali se ponovo pokrenulo pitanje problema uličnih pasa.

Policija Zvornika upozorava vlasnike pasa

Za reakciju policijske uprave, Saša Ilić, koji je vlasnik psa kojeg je udomio sa ulice kaže da je to skretanje pažnje sa pravog problema. „To su uglavnom psi lutalice. Čak mislim da je najviše napada, prema priči sa ljudima koji su napadnuti, uradio jedan pas. Obično se dešava da su agresivni jer nemaju hrane. Stoga smatram da je sazrelo vrijeme da se napravi azil za pse. Mišljenja sam da imamo prostor u Karakaju u jednom od praznih objekata industrijske zone gdje je uz minimalnu adaptaciju moguće obezbijediti uslove za njihov boravak. Uz to treba primiti jednog veterinara, ili sklopiti ugovor sa nekim od veterinara iz Zvornika, ukoliko je to jeftinije za Gradsku upravu, te jednu osobu za hvatanje, čuvanje i ishranu tih pasa. Samoinicijativno sam razgovarao sa vlasnicima jednog restorana i jednog hotela koji su spremni da viškove hrane uveče, umjesto da je bacaju, ustupe u ove svrhe.” – izjavio je Saša za portal drinamedia.com.

Policija Zvornika upozorava vlasnike pasa

Pročitajte i ovo: 8 ŠTENACA MAJKE SRNE SA POVREĐENOM KIČMOM – PREŽIVELI i SPREMNI za novi dom.

Pratićemo i dalje kako će se stvari razvijati. Ekonomska računica je jednostavna: Troškovi gradskog azila uz angažovanje svih ljudi koji bi učestvovali u udomljavanju napuštenih, uličnih pasa mnogo je jeftinije od brojnih naknada napadnutim sugrađanima koje se isplaćuju iz gradskog budžeta. O higijenskim i epidemiološkim benefitima ne treba ni govoriti.

Izvor:  drinamedia.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVO MORATE DA VIDITE: Putovanja psa Bodžija kroz Instanbul
Sledeći tekstBEZDUŠNO NAPUŠTEN: Nisu znali da li će preživeti noć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime