Naslovna VESTI PSI BEZDUŠNO NAPUŠTEN: Nisu znali da li će preživeti noć!

BEZDUŠNO NAPUŠTEN: Nisu znali da li će preživeti noć!

0
Bezdušno napušteno štene

Kada su shvatili da ima zdravstvene probleme, odgajivači su maleno štene odneli u azil i rešili da njegovu sudbinu predaju u ruke nepoznatih ljudi. Kada su u azilu obavili pregled, shvatili su da je štene previše malo, da je trebalo da ostane sa svojom majkom i da ima tešku infekciju mozga. Nisu znali da li će preživeti prvu noć u azilu.

Bezdušno napušteno štene

Samson se kod odgajivača nije razvijao kao njegova braća i sestre, primetili su da ima veliku i mekanu glavu. Glavica mu je bila toliko natečena i ispunjena tečnošću od infekcije da nije moga ni da je pridigne.

Pročitajte i ovo: TUKLI SU JE, MUČILI, NAPADALI ULIČNI PSI… Potreban joj je dom bar preko zime!

Zbog svega toga bio je preslab, neuhranjen, pun unutrašnjih parazita. Veterinari su započeli terapiju koja je podrazumevala intravesku ishranu i primenu antibiotika kao i dreniranje tečnosti iz lobanje. Uprkos užasnim uslovima u kojima je proveo prve dane života i slabim šansama da preživi Samson se borio.

Bezdušno napušteno štene

„Preživeo je infekciju, ali mu je leva strana mozga bila trajno oštećena, što ga je učinilo pomalo… drugačijim. Jedna čudna stvar koju radi je salto“, rekli su spasioci posle nekoliko nedelja lečenja. Nesrećno kuče teško kontroliše svoje emocije. Jedna od manifestacija je upravo izvođenje tih salta. Pre nego što nađe položaj u kome bi se opustio i spavao više puta se prevrne preko glave!

Bezdušno napušteno štene

Samson nije samo preživeo već je počeo i da napreduje. Zahvaljujući ljubavi i pažnji kojom ga obasipaju u prihvatilištu on je ojačao i gotovo da se više ne razlikuje od štenaca sličnog uzrasta. Veterinari kažu da će u porodici koja mu obezbedi dovoljno pažnje, brige i ljubavi moći da funkcioniše kao svaki drugi „normalan“ pas.

Bezdušno napušteno štene

Pročitajte i ovo: TUKLI SU JE, MUČILI, NAPADALI ULIČNI PSI… Potreban joj je dom bar preko zime!

Prihvatilište je posle objavljivanja priče o malenom Samsonu preplavljeno zahtevima za njegovo usvajanje. Trenutno se bira najpodesniji dom u kome će ovo štene dobiti uslove koji su mu potrebni da svoj život preživi u ljubavi i prijateljstvu.

Bezdušno napušteno štene

Protiv bivših vlasnika – odgajivača koji su ga bezdušno napustili pokrenut je postupak zbog okrutnosti prema životinjama. Pokrenuta je inicijativa da se odgajivačnica trajno zatvori a vlasnicima zabrani držanje životinja.

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZvornik: Policija upozorava vlasnike pasa zbog učestalih napada pasa!
Sledeći tekstTAKO TREBA – Obilazila je godinama okovanog psa i onda ga konačno oslobodila!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime