Naslovna VESTI PSI SJAJNO: Pas po imenu Popaj dobio nagradu „heroja godine“ zbog spasavanja 17...

SJAJNO: Pas po imenu Popaj dobio nagradu „heroja godine“ zbog spasavanja 17 konja!

2
popaj petface

Konjički centar, u istočnom delu Montreala, preko noći je zahvatio neverovatan požar. Buktilo je sve, ali uprkos tome Žil Godbout, vlasnik konja pokušao je da ih spasi. Svih 30 konja je bilo preplašeno i odbijali su da se pomere.

Međutim, napuljski mastif po imeni Popaj je znao šta da radi. „”Otvorio sam štalu a on je uleteo unutra, zarežao na njih i počeo da ih „gricka“ za noge. Spasio je 17 konja na taj način”, rekao je Žil na ceremoniiji dodele nagrada.

Dramatična priča: Pas spasio devojčicu od smrti u snegu!

Popaj je nastavio svoju misiju sve dok se plafon nije urušilo. “Ne znam ni kako da mu se zahvalim”, rekao je Godbout i dodao: „nije oklevao ni trenutak. Znam da bi umro za mene, da je morao. I ja bih za njega”

pas spasio konje petface
Popaj, Pit i Falon

Još dva psa su takođe dobila nagrade na događaju. Jedan od njih je Pit, penzionisani pas tragač u kanadskoj graničnoj službi. On je u svojoj „karijeri“ jurio lovokradice i nanjušio mnogo krijumčara oružja. Takođe je otkrivao lažne valute i narkotike.

„UBICA VELIKOG SRCA“: Borac Mirko Filipović PONOVO spasio nesrećne pse!

Falon je osvojila nagradu za godine „rada“ u službi za pomoć ljudi sa oštećenim sluhom. Njen ponosni vlasnik, Danijel Čaput, sa ponosom je ogovorio na ceremoniji kako mu je Falon promenila život koji sada ne može da zamisli bez ovog psa!

Ove nagrade dodeljuju se svake godine od strane „Quebec’s association of veterinarians“, a dobijaju ih psi koji svojim podvizima svakodnevno osvajaju svet.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO KOJI JE RASPLAKO SVET: Mačka oživljava svog uginulog prijatelja!
Sledeći tekst18 razloga zbog kojih su kućni ljubimci najgori (ili najbolji) saveznici u poslu!

2 KOMENTARA

  1. PRONADJITE MI NA CELOJ PLANETI ” JEDNOG – JEDINOG COVEKA ” koji je napravio bar priblizno takav humani podvig ! Zivotinje nam mogu biti uzor u svemu ali nazalost LJUDSKA VRSTA izgleda od njih samo pokupi one najgore osobine pa ih jos izbrusi tako da ih dovede do savrsenstva i kao takve ih koristi najpre protiv svoje vrste a potom i protiv svega ostalo sto postoji na ovoj planeti . S R A M O T A !

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime