Naslovna VESTI PSI Dramatična priča: Pas spasio devojčicu od smrti u snegu!

Dramatična priča: Pas spasio devojčicu od smrti u snegu!

1
priča petface

Neverovatna priča vodi nas u daleki Sibir. Naime, jedan tamošnji policajac spasio je život devojčici koja se izgubila u Sibiru. On je okončao agoniju deteta, koja je trajala nešto više od 24 sata, a njegov podvig oduševio je svet.

Sedmogodišnja Liza Grabovskaja vraćala se iz škole kada je upala u ogromnu rupu zavejanu snegom. Iako je ostala zarobljena tek nekoliko blokova od kuće, devojčica se našla u izuzetno teškom položaju, jer, usled snežnih smetova, niko nije mogao da vidi rupu i da shvati da je dete zarobljeno u njoj.

JUNAK DANA: Pas spasio devojčicu od silovatelja!

Obzirom da se nije vratila u dogledno vreme kući, roditelji devojčice su odmah otišli u školu, raspitivali su se u komšiluku,…NIko nije video malu Lizu. Duga i bezuspešna potraga za detetom nastavila se tokom noći, a zabrinutost roditelja je rasla, jer je temperatura počela naglo da pada i dostigla 15 stepeni ispod nule.

priča petface

Narednog dana u potragu se uključio i policijski pas, bez kog bi ova priča imala tragičan završetak. Policajac, Lizina baka i pas su krenuli da pretražuju uobičajenu putanju kojom se devojčica vraćala iz škole.

– U jednom trenutku primetili smo da se pas veoma čudno ponaša. Video sam da ni on nije siguran da zna gde je devojčica, ali je imao predosećaj koji ga nije prevario, objašnjava policajac.

PODGORICA: Sećate se Meda, psa koji je spasio ženu od pljaškaša? Evo ko je ON!

Nakon što su detaljno pregledali prostor koji je bio zatrpan snegom, uspeli su da pronađu i rupu u kojoj je ležala devojčica na ivici svesti. Ona od zime nije mogla da govori i nalazila se u lošem stanju. Međutim, brzom reakcijom psa ona je spasena na vreme i poslata u bolnicu, gde je lečena od hipotermije.

Nakon nekoliko dana dete se oporavilo i vratilo kući. Da nije bilo ove hrabre i neverovatne kuce, ishod bi veorvatno bio fatalan.

Nije ni čudo što je odmah postao HEORJ NACIJE, ali i CLEOG SVETA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDežurni dispečer: Maca Skviks zvezda policijske stanice!
Sledeći tekst10 PSEĆIH IMENA koja donose sreću: Da li je ime vašeg psa na ovoj listi?

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime