Naslovna VESTI POTERA ZA VUKOVIMA Nakon poplava u Francuskoj u bekstvu je još ŠEST...

POTERA ZA VUKOVIMA Nakon poplava u Francuskoj u bekstvu je još ŠEST ZVERI

0

Francuske vlasti uhvatile su crnog kanadskog vuka koji je pre više od nedelju dana pobegao iz nacionalnog parka tokom obilnih poplava u južnoj Francuskoj, ali još šest vukova je i dalje u bekstvu.

Sedam crnih kanadskih vukova pobeglo je iz parka Alfa u nacionalnom rezervatu Merkantur, 80 km severno od grada Nice, tokom masovnih poplava reka koje su uništile njihov ograđeni prostor.

MEŠTANI UZNEMIRENI ZBOG POJAVE OVE ŽIVOTINJE: Prvi put viđeni posle 40 godina!

Uhvaćeni vuk uspavan je strelicom u velikoj operaciji u ponedeljak u kojoj je učestvovao i helikopter, rekla je portparolka francuskog Ureda za biodiverzitet (OFB), prenosi Rojters.

Potraga za ostalih šest vukova nastavlja se na planinskom terenu kojem je teško pristupiti, jer mnogi putevi ostaju blokirani zbog štete od poplave.

OFB je rekao da vukovi nisu opasni po ljude, jer su rođeni u zatočeništvu i ne znaju kako da love, ali je upozorio da im se ne približavaju.

NESVAKIDAŠNJE: Papagaji isterani iz parka jer su PSOVALI prolaznike!

Portparolka je rekla da je 13 vukova tri različite podvrste bilo u parku pre poplava; sedam crnih kanadskih vukova, tri siva evropska vuka i tri bela arktička vuka, svaki u zasebnom ograđenom prostoru.

Dva arktička vuka, čiji je prostor bio najbliži reci, pronađena su mrtva, a jedan je nestao, ali se pretpostavlja da je mrtav.

Najmanje šest ljudi je umrlo, a smatra se da se više od desetak i dalje vodi kao nestalo nakon najgorih poplava koje su pogodile jugoistočnu Francusku u poslednjih 100 goddina, kada su nabujale reke odnele kuće, mostove i delove puteva.

 

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAŠTO PSI IMAJU REPOVE?
Sledeći tekstVećina pasa UNIŠTAVA KNJIGE, a ljubimac SLAVNOG PISCA ih OBOŽAVA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime