Naslovna VESTI PSI PRAVDA ZA HRTOVE: Preko 50 hiljada hrtova umre godišnje, jer ih u...

PRAVDA ZA HRTOVE: Preko 50 hiljada hrtova umre godišnje, jer ih u ovoj zemlji lovci „bace“ kada više nisu korisni!

0
pravda za hrtove petface

Svake godine u Španiji, kako se sezona lova približava kraju, vlasnici napuštaju hiljade hrtova na najteži mogući način. Oko 200 hiljada registrovanih lovaca, zvanih „Galugerosi“, ostavljaju svoje pratioce u lovu, jer ne žele da ih drže u kući van sezone.

Zbog čega je to tako? Kada prođe sezona lova, psi su najčešće u dvorištu kuće, a hrana za njih, lečenje i veterinarske usluge koštaju. Lovci ne žele to da plate i na najsurovije načine ostavljaju svoje pse.

Psi zvani „galgosi“, neretko se bacaju u bunare, ostavljaju se na mestima gde gladuju i gde ih čeka najgora smrt. Bilo je slučajeva vešanje pasa i vezivanja za pruge. Kako portal „I love my dog“ navodi psi su spaljivani živi i klani, rerezivanjem vrata nožem.

PROČITAJTE I:

Ženka hrta bila pored tela vlasnice, mesec dana nakon njene smrti!

Zaista su podaci koje iznosi navedeni portal neverovatni i jezivi, pogotovo ta činjenica u čijem tonu je urađen i tekst, da se praktično psi napuštaju i ubijaju kada više nisu „korisni“.

U većini slučajeva, lovci žele da se oslobode starih pasa koji više nisu korisni, ali neki to rade i iz tradicije. Psi koji ne „donose rezultate“, odnosno od kojih vlasnici nemaju „vajdu“ ubijaju se jer donose „sramotu“ onima za koje idu u lov.

pravda za hrtove petface

U skloništima širom Španije radnici i volonteri su ogorčeni na ovakve podatke. Preko 50.000 hrtova umire svake godine najstrašnijom smrću i ovi radnici i svi koji vole životinje i koji ih štite smatraju da zakon mora da se pobrine u zaštiti zlostavljanih bića.

-Uz više svesti o brutalnoj praksi, nadamo se da će se ovakav, tragičan odnos prema hrtovima završiti. Srce nas boli kada znamo kako su ove životinje tretirane i kada znamo kroz kakve patnje prolaze. Mi zaista moramo da ubedimo vlasti za stroge zakone protiv ovoga, kažu zaštitnici životinja.

Šta reći i kako okarakterisati ovu praksu, mi smo zanemeli? 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVERUJETE LI ISTRAŽIVANJIMA: Žene spavaju bolje sa psom, svežije su i odmornije!
Sledeći tekstTUŽNE VESTI: Staford iz Pančeva, koji je nasmrt izujedao ženu, EUTANAZIRAN!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime