Naslovna VESTI PSI VERUJETE LI ISTRAŽIVANJIMA: Žene spavaju bolje sa psom, svežije su i odmornije!

VERUJETE LI ISTRAŽIVANJIMA: Žene spavaju bolje sa psom, svežije su i odmornije!

0
verujete li istrazivanjima petface

Istraživanje o uticaju kućnih ljubimaca na kvalitet sna kod ljudi uključilo je oko hiljadu žena, a sproveo ga je Kanisius Univerzitet u Njujorku. Ovim istraživanjem se pokazalo da su žene odmornije, naspavanije i raspoloženije kada spavaju sa svojim psom.

Utvrđeno je da su žene svežije prilikom spavanja sa psom nego sa mačkom ili partnerom. Jedan od mogućih razloga za to je što pas sa vlasnikom ostane čitavu noć u krevetu, dok se mačke šetaju i premeštaju.

Postoji mnogo razloga zbog kojih spavanje sa psom može da utiče na kvalitet sna kod vlasnica. Jedan od njih i to da se žene osećaju sigurnije kada spavaju sa psom s obzirom na to da smatraju kako će njihov ljubimac osetiti opasnost koja može da preti.

PROČITAJTE I:

VERUJTE DA OVAKO NEŠTO NISTE ČULI: Zbog dugovanja psa zaplenili i prodali preko eBay!

Kristi Hofman, naučnica koja je vodila ovo istraživanje naglasila je kako kvalitet spavanja sa psom zavisi i od sopstvene percepcije koju u glavi oslikaju vlasnici ljubimaca.

verujete li istrazivanjima petface

Šta sve može da se dogodi kada se spava sa psom:

Moguće je da se probudite prekriveni ujedima buva. Što svakako nije prijatno iskustvo ni za jednog vlasnika. Prilikom spavanja sa psom možete osetiti njegov neprijatan miris iz usta, što može biti dobar znak da svog ljubimca vodite veterinaru, ali postoji i mogućnost prenosa nekih bakterija. Sve je stvar ličnog izbora ali ako želite da saznate više i detaljnije o tome šta može da vam se dogodi tokom sna sa psom pročitajte naš tekst: Šta se dešava ako SPAVATE SA SVOJIM PSOM?

A kakav je vaš stav o svemu ovome?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPANČEVO: Šta će biti sa stafordom, koji je usmrtio jednu ženu, a drugu povredio?
Sledeći tekstPRAVDA ZA HRTOVE: Preko 50 hiljada hrtova umre godišnje, jer ih u ovoj zemlji lovci „bace“ kada više nisu korisni!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime