Naslovna VESTI PRAVI VITEZ ZAŠTITNIK: Zaustavio tramvaj da spasi kornjaču zaglavljenu na šinama

PRAVI VITEZ ZAŠTITNIK: Zaustavio tramvaj da spasi kornjaču zaglavljenu na šinama

0
spasao kornjaču sa šina

Nemaju svi vitezovi oklop – neki izgledaju sasvim obično i svakodnevno čine plemenite stvari bez obzira na opštu jurnjavu kroz život. Uvek nađu vremena da pruže ruku onima koji su u nevolji Ovog puta, onaj koji je imao oklop zapravo je bio u nevolji.

spasao kornjaču sa šina

Naime, jedna kornjača se prelazeći preko šina zaglavila, ali je imala sreće da se jedna dobra duša zatekne na pravom mestu u pravo vreme. Priča se odigrala pre nekoliko dana u Turskoj, kada je Serhat Topal vozio putnike svojom uobičajenom rutom, i primetio nešto na šinama, ispred tramvaja kojim je upravljao.

Pročitajte i ovo: SKANDALOZNO: Hteo da eutanazira ljubimca jer je mislio da je pas HOMOSEKSUALAC!

„To je bila kornjača – pokušavala je da pređe na drugu stranu, u prirodu, ali zaglavila se na šinama,“ ispričao je Topal za portal The Dodo. „Mislim da je bila vrlo uplašena.“

spasao kornjaču sa šina

Mogao je ovaj dobri vozač da nastavi svojim putem kao da se ništa nije desilo i da ostavi kornjaču na tom opasnom mestu da se snađe kako ume. Međutim, sudbina je htela da na srećnu kornjačicu naiđe ljubitelj životinja i plemenit čovek koji nije mogao tek tako da prođe kraj nekoga u neprilici.

spasao kornjaču sa šina

Topal je zaustavio tramvaj i objavio pred putnicima zašto je to učinio. Zatim je izašao iz vozila i prišao kornjači, podigao je preko ograde i spustio je u travu da nastavi svojim putem – bezbedno.

„Putnici su odobravali to što sam izašao da pomognem,“ rekao je Topal. Ali, ono što nije znao jeste da putnici u tramvaji nisu bili jedini svedoci njegovog dobrog dela. Bezbednosna kamera koja se nalazila iznad šina zabeležila je ovaj divni gest vozača tramvaja.

spasao kornjaču sa šina

„Delovalo mi je da je kornjača sasvim zdrava,“ izjavio je Topal. „Odšetala je bezbrižno sa mesta gde je drugi tramvaj mogao da je pregazi da je naišao… Veoma sam srećan zbog toga.“

Pročitajte i ovo: PRETUŽNO: Pas na obali reke čeka vlasnike koji nikada neće doći

Plemeniti vozač nije želeo previše pažnje, ali kako se vest o njegovom podvigu proširila, ponadao se da će njegov postupak inspirisati i druge da učine isto ako ikada budu u prilici da bespomoćnom stvorenju spasu život.

spasao kornjaču sa šina

„Sva živa bića naši su prijatelji i treba da im priđemo s ljubavlju“, rekao je Topal. „Svi to treba da smatramo svojom dužnošću. Jednostavno sam obavio svoju dužnost.“

Svetu je definitivno potrebno više ljudi kao što je divni vozač tramvaja, Serhat Topal.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.