Naslovna VESTI PSI 10 PSEĆIH IMENA koja donose sreću: Da li je ime vašeg psa...

10 PSEĆIH IMENA koja donose sreću: Da li je ime vašeg psa na ovoj listi?

0
ime petface

Iako znamo da svaki vlasnik želi svom psu da odrasta u sreći i ljubavi, veruje se da postoje imena pasa koja će doneti više radosti od drugih 🙂 Koliko je ovo tačno, ne znamo, ali nam je bilo jako zanimljivo da istražimo – koja su to imena koja ljubimcima mogu doneti više radosti u životu 😉

Ovo je zapravo verovanje koje je u vezi sa različitim kulturama, u kojima se sreća povezana sa imenom shvata vrlo ozbiljno: i imena za ljude i za firme biraju se strateški kako bi uključivala pozitivnu terminologiju i reči, a čak se rade i numerološke analize pre nego što se ime izabere.

Isto tako postoje imena za pse za koja se smatra da donose sreću i ljubimcu i njegovom vlasniku, a ovo su neka od njih.

ime petface

1.Koko
Ovo šik ime svojim ljubimcima su prvi počeli da daju Francuzi i Španjolci. Smatra se srećnim, jer je u jednom dugogodišnjem istraživanju otkriveno da su psi sa imenom Koko bili najmanje pogođeni povredama i bolestima.

2.Mini
Kao stvoreno za malu ženkicu. Kao i kod imena Koko, i za ovo je istraživanje pokazalo da donosi veliku sreću.

PARTY MANIJAK: Štene obožava da upada na žurke i ludo se zabavlja!

3.Šiva
Ovo se češće daje ženkama, ali dobro će stajati i mužjacima. Šiva znači srećan, pa se veruje da psima koji se ovako zovu donosi veliku sreću i ispunjen život.

4.Laki
Jednako popularno i za ženke i za mužjake. Laki znači srećan pa će pas kojeg krasi ovo lepo, opušteno ime biti pravi srećković.

ime petface

5.Luna
Značenje ovog pomalo mističnog imena je mesec pa tako i rimska boginja Meseca nosi ime Luna. Ako želite svoju ljubimicu da nagradite lepim i srećnim imenom, sa ovim imenom sigurno nećete pogrešiti.

6.Fredi
Pravo za slatku i razigranu pseću njuškicu. Fredi znači miran vladar, što znači da će svojoj porodici doneti sreću i blagostanje.

OPROSTILI SE PORUKOM: Uginuo Feliks, kog je vlasnik pretukao metalnom šipkom!

7.Peni
Ljupko, damsko stvoreno za vašu umiljatu dlakavu mezimicu. Ime znači novčanu jedinicu u valuti Velike Britanije, odnosno novčić, pa se veruje da će porodica koja svom psu da ime Peni uživati u materijalnoj sigurnosti. A materijalna sigurnost znači i dobra hrana za kućnog ljubimca.

ime petface

8.Feliks
Često se daje macama, ali ni među psima ime Feliks nije retkost. To ni ne čudi s obzirom da znači sreća i uspeh.

9.Skaj
Ime koje znači nebo, ali i nosioca vode, što ovo ime čini vrlo moćnim jer je voda nepohodna za sav živi svet. Ovo poletno ime je uniseks, odnosno možete ga dati svom psu bez obzira na to da li je ženka ili mužjak.

10.Astra
Snažno ime koje znači zvezda i tako asocira na sve što je uzvišeno i nedokučivo.

Da li je vaš ljubimac na ovoj srećnoj listi?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDramatična priča: Pas spasio devojčicu od smrti u snegu!
Sledeći tekstUHVAĆENI U NEMAČKOJ: Zaustavljeni krijumčari pasa iz Srbije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime