Naslovna VESTI PSI NAKON REDOVNOG IŽIVLJAVANJA NAD ŽIVOTINJAMA: Pse od zlostavljanja spašavaju volonteri!

NAKON REDOVNOG IŽIVLJAVANJA NAD ŽIVOTINJAMA: Pse od zlostavljanja spašavaju volonteri!

0

Dok je veterinarska inspekcija sprovodila pojačani nadzor nad vlasnikom, kako su još početkom avgusta odgovorili na upit šta su preduzeli nakon prijave da J. C. iz daruvarskog naselja Doljana tuče i zlostavlja svoje pse, volonterima su i dalje stizale dojave da nadzor ne daje neke rezultate.

Drugim rečima, da vlasnik pse i dalje zlostavlja. Nisu volonteri čekali da inspekcija reaguje na nove prijave i propiše neki novi nadzor, uz dogovor s vlasnikom i uz pomoć dva komunalna redara preuzeli su pse iz dvorišta i odveli ih u bolji život. Kujica koju je vlasnik gazio nogom, četiri štenca i još jedna kujica spašeni su. U dvorištu je ostao samo jedan pas, njega vlasnik nije dao.

MEŠTANI UZNEMIRENI ZBOG POJAVE OVE ŽIVOTINJE: Prvi put viđeni posle 40 godina!

NESVAKIDAŠNJE: Papagaji isterani iz parka jer su PSOVALI prolaznike!

Bele kujice, koja je na videu uz uznemirujuće krikove bježala pred vlasnikom i skrivala se u kućicu, u dvorištu više nije bilo. Volonteri su na upit gde je od vlasnika dobili odgovor da je živa, ali više nije kod njega već kod ćerke i sina, što su oni i potvrdili.

U to vreme, dok su psi spašavani, od veterinarske inspekcije portal vecernji.hr je čekao da dobije odgovor da li je nadležni inspektor bio u najavljenom pojačanom nadzoru i šta je utvrdio. S obzirom na novonastalu situaciju, poslali su im i dodatni upit – imaju li saznanja gde je bela kujica koja je nestala iz dvorišta?

– U prostorijama Državnog inspektorata saslušan je svedok vezano uz predstavku za zlostavljanje pasa na lokaciji iz upita. Svedok je rekao da je sada situacija mirna i ne čuje nikakve zvukove koji bi upućivali na zlostavljanje životinje. Dodatno, prema dostupnim informacijama, na lokaciji je od vlasnika preuzeto šest pasa od strane udruženja za zbrinjavanje životinja te se na prijavljenoj lokaciji nalazi trenutno samo jedan pas – kažu u svom odgovoru iz DIRH-a.

Gde je bela kujica ne odgovaraju, niti je spominju. Ne navode ni nastavlja li se pojačani nadzor, jer najavili su ga do okončanja postupaka koji se vode protiv vlasnika. No, sigurno je da se nastavlja ispitivanje svedoka i svih uključenih u prijavu zlostavljanja, jer reč je o kaznenom delu koje je DORH-u prijavila Animalex-Udruga za pravnu zaštitu životinja.

 

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLJUBAV DETETA PREMA MAJCI U JEDNOJ SLICI! Beba koala ne pušta mamu tokom operacije!
Sledeći tekstKUĆICE ZA DRAŽEVAC: Priključite se sjajnoj akciji! ( FOTO )

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime