Naslovna VESTI PSI Konačno IMAMO ODGOVOR na pitanje – da li psi znaju da li...

Konačno IMAMO ODGOVOR na pitanje – da li psi znaju da li je neko dobra osoba?

0
psi znaju petface

Sigurno ste bar jednom videli da pas na ulici laje i reži na osobu koja mu nije uradila ništa, a na druge ljude uopšte ne reaguje ili im prijateljski prilazi. Možda ste doživeli i situaciju u kojoj vaš ljubimac ignoriše neke vaše prijatelje ili goste, a od nekih čak i beži. Mnogi od nas veruju da psi to rade jer znaju KO JE KAKVA OSOBA!

Sada se u celu ovu priču uključio i čuveni stručnjak za ponašanje pasa, Stanley Coren, koji je sproveo istraživanje o ovom ponašanju pasa.

MUŠKARCI SA PSOM mnogo PRIVLAČNIJI ŽENAMA, pokazuju istraživanja!

On je naveo primer svoje poznanice, koja je primetila da se njen pas čudno ponaša prema majci njenog muža. Pas ju je ignorisao, pa čak nije hteo ni da uzima hranu od nje. To se dogodilo zato što je video kako ona odbija da pomogne njegovoj vlasnici nakon što ju je zamolila za pomoć!

psi znaju petface

Ovo je pravi dokaz da psi dobro upijaju sve što se dešava oko njih i da se nakon nepravde, koju su uočili kod neke osobe, prema istoj osobi ponašaju kao prema neprijatelju.

Nedavno su naučnici univerziteta Kjoto u Japanu analizirali pse kako bi dokazali ono što je Stanley Coren tvrdio u svojoj priči. U istraživanju je učestvovalo 50 pasa i vlasnika, kao i tri glumca. Jedan glumac je imao ulogu osobe koja ne želi da pomogne vlasniku, dok ovaj vadi predmete iz kutije, drugi je glumac bio neutralan pa je samo stajao sa strane, a treći glumac je pomogao vlasniku. Nakon toga, psi su mogli da biraju od kog glumca će uzeti hranu. Ljubimci su jednako prihvatali poslastice od neutralne osobe i pomagača.

NOVA ISTRAŽIVANJA pokazuju da se ŽENE i PSI odlično razumeju!

Zaključili su da psi smatraju da je normalno pomoći drugima i da takvo ponašanje njima nije posebno pa zato nisu razlikovali neutralnog od pomagača. Ipak, kada neko odbije da pomogne ljudima koji su im dragi, on krši “pseći moral” i to ostavlja negativan utisak na psa, pa od takve osobe pas neće uzeti hranu.

PA OVO JE TAKO DIVNOOOOOOO!

Izvor: index.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst6 razloga zbog kojih je vaš pas EKSTREMNO GLADAN!
Sledeći tekstODBAČENI OD SVIH: Kuce iz Zaječara svi teraju i bacaju im kutije koje im neko stavlja da se ugreju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime