Naslovna VESTI MAČKE RAJ ZA MACE: Preko 600 maca živi u ovom skloništu, mogu slobodno...

RAJ ZA MACE: Preko 600 maca živi u ovom skloništu, mogu slobodno da dođu i dobiju zdravstvenu negu!

0
raj za mace petface

Sve je počelo tako što je mislila da će ona i mali tim volontera skupljati mačiće i odnositi ih veterinarskim timovima na pregled i tako ih spasavati.

Međutim, 2006. godine ekolozi su pronašli ugroženu vrstu havajskih ptica za koje se zna da se mačke njima hrane. Kerol je ubedila odmaralište Four Season da joj dozvole sa svojim volonterima prenesu oko 25 mačaka iz oblasti gnezda

-Za dva dana i svega 200 dolara sa svojim timom preuredila sam jedno odmaralište u pravo sklonište. Mnogi su mislili da sam luda, ali moja filozofija je bila da uradim što više dobrih stvari, rekla je Kerol.

PROČITAJTE I:

DIVNO DETE: Dečak (14) zaustavio saobraćaj i spasio mače, koje je neko izbacio u kesi za smeće!

Sada se Lanai Cat Sanctuari nalazi na 3.5 hektara otvorenog prostora koji je preuređen u dom za 622 mačke. Sve je napravljeno tako da same mačke mogu doći unutra. Sve je uređeno po principu slobodnog prostora, da svaka mačka ima slobodan prostor ulaska i boravka ovde.

Kada dođu u sklonište, većina mačaka je u jako lošem stanju. Veoma su krhke i imaju zdravstvene probleme. Njihov život može da bude dugačak u divljini ili na ulici tri do pet godina, ali ovakvom zdravstvenom negom i brigom za mace, njihov životni vek je mnogostruko duži.

Na ostrvu Lanai, nema još uvek veterinara, ali dva tehničara dolaze kod njih redovno i pregledaju sve stanare. Sedam stalnih članova osoblja vodi ceo park za mace koji godišnje ugosti oko 12 hiljada turista. Oni dolaze da se igraju sa macama, da se maze sa njima i da uživaju u njihovm prisustvu.

Sve je započelo sa velikim entuzijazmom, a pretvorilo se u pravi raj za mačke. Sve ovo macama znači najviše život.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZRENJANIN: Ž. M. bejzbol palicom tukao vlasničkog psa do smrti!
Sledeći tekstJež, kojeg su maltretirali klinci u Splitu, UGINUO: “Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijala”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime