Naslovna VESTI PSI LESKOVAC: Sa psom prešao preko 1500 km kako bi sakupio novac za...

LESKOVAC: Sa psom prešao preko 1500 km kako bi sakupio novac za bolesnu decu Srbije

2
sa svojim psom prešao već preko 1500 km petface

Irac Mark je sa svojim psom prešao  već preko 1500 km, a sada je ovaj dvojac  osvojio i Leskovac. Oni nezaustavljivo grabe ka osvajanju novih prostora, a cilj sa kojim su krenuli na ovaj put stalno im je pred očima.

Pročitajte još: Mark i Pajo poručuju: Svi ste vi heroji

Kao što znate, mi ih pratimo od samog početka, a ono što nas iznova iznenađuje je njihova volja i upornost. Ne postoji prepreka koju oni nisu savladali sa osmehom. Ovog puta,  prenosimo u celosti Markove utiske iz okoline Leskovca:

-U sred noći, kiša je ponovo počela da pada i bilo je veoma hladno. Koliko su temperature bile niske, govori i podatak da se Pajo smrzavao. Odlučio sam da ga pokrijem jaknom, ne bih li ga bar malo ugrejao. To je izazvalo napad smeha, koji je trajao ni manje, ni više nego pola sata. Nakon toga, smo izmoreni zaspali. U neko doba noći, probudile su me kapljice po licu. Naime, zbog temperaturne razlike, u šatoru se stvorila kondenzacija, a do jutra su nam sve stvari bile mokre.

sa svojim psom prešao već preko 1500 km

Jutro su dočekali zabrinuti i mokri. Naravno, ova neugodna situacija nije ih sprečila da nastave dalje svoj pohod – preko Vučja ka Leskovcu. Oprema im je i dalje bila mokra, a misao o ovom problemu pratila ih je poput senke.

Oraspoložio ih je prolazak kroz Vučje, mesto nadomak Leskovca, prošarano vodopadima i starinskim kućama. Koračajući, naišli su na dve devojke, koje su ih prepoznale sa televizije i ponudile im okrepljenje. Mark je ovu ponudu odbio, jer ih je delilo tri sata do smrkavanja, a trebalo je da pređu još dvadesetak kilometara. To je značilo da moraju da ubrzaju tempo, a to je praktično bilo nemoguće. Razlog tome su nepristupačni tereni, oličeni u uskim putevima, koji su prošarani kamenjem. Taman kad su pomislili da ne može biti gore, počela je kiša. Razumljivo, labrador nije bio srećan, a Mark je za to vreme razmišljao da put nastave autobusom.

sa svojim psom prešao  već preko 1500 km

A onda, na korak od toga da demorališu, Irac je zapevao. Na taj način uspeo je da odagna svu muku koja ih je zadesila. Ubrzo su stigli do hotela u Leskovcu koji prima pse i ponovo je sve bilo kako treba.

Ostavili smo Marka i Paju da zasluženo odmaraju, a sad je red da se obratimo i vama. Namera nam je da vas pozovemo da se i vi uključite u akciju “Hodom za njihov život”. Da podsetimo, Irac i njegov verni pas na putu su već puna tri meseca, kako bi prikupili što više novca za lečenje dece obolele od raka. Priključite se – vaše malo, njima znači puno. Za početak, možete poslati praznu poruku na sms broj 4080. Na sledećem linku, saznajte na koji se način još možete priključiti ovoj akciji:

 Kako da se uključite u akciju hodom za njihov život?

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: U domu Đorđević živi Rocco, bigl kojem je omiljeni hobi – MASAŽA! (VIDEO)
Sledeći tekstKRUŠEVAC: Staša napravila i postavila kućicu za napuštene – SVAKO MOŽE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime