Naslovna VESTI PSI EDNA više neće biti SAMA i GLADNA!

EDNA više neće biti SAMA i GLADNA!

0
Edna je bila gladna i sama

Život zaista piše najbolje priče. Ponekad su one dirljive, potresne, strašne… ipak, najlepše su one koje imaju srećan kraj. Takva je priča o kuji Edni, koja je dve godine provela na ulicama i obližnjim planinama, sama i više gladna nego sita.

Edna je bila gladna i sama

Službenici Kontrole životinja su po jednoj dojavi došli da uhvate i sklone psa koji se zatekao na jednom imanju. Međutim, pas je bio veoma plašljiv i uznemiren i više puta im je pobegao. Pošto nisu znali kako da ga uhvate i sklone u azil, pozvali su ljude iz organizacije Hope for Paws. Dve mlade žene su ubrzo stigle.

Pročitajte i ovo: PRIJATELJSTVO koje je postalo RAZLOG za ŽIVOT

Zatekli su ženku u veoma lošem stanju. Bila je mršava, nepoverljiva i nervozna. Na telu je na mnogo mesta nedostajalo dosta krzna a bila je toliko mršava da su joj se sve kosti u telu jasno isticale. Devojke su kujicu pokušale da primame hranom. I to je uspelo. Bukvalno, nije mogla da se zasiti komadića hamburgera koje su joj ponudili.

Edna je bila gladna i sama

Kujica je očigledno bila pregladnela. Devojke su njenu glad i pomalo stečeno poverenje iskoristili da je uhvate a potom su je odneli u veterinarsku kliniku. Tokom vožnje automobilom je bila užasnuta i preplašena ali to je moralo da se obavi. Dobila je ime Edna.

Edna je bila gladna i sama

Pročitajte i ovo: ŽALOST ZA „SUPERMAMOM“ – Uginula čuvena tigrica Kolarvali

Na pregledu je utvrđeno da je izuzetno pothranjena i da joj je potrebno lečenje kože i oporavak od iscrpljenosti. Rutinskom kontrolom mikročipa utvrđeno je da Edna ima vlasnike! Spasioci su se obradovali jer će moći da vrate izgubljenog psa u njen pravi dom. Međutim, doživeli su veliko razočaranje. Vlasnici Edne su se pre dve godine odselili iz grada, a veterinarima su prijavili da je Edna uginula. Najgore od svega, nisu bili spremni da je uzmu u svoj novi dom.

Edna je bila gladna i sama

Edna je prebačena u hraniteljski dom na oporavak do trenutka kada će pokušati da joj se nađe nova porodica i pravi dom. Sudbina se ponovo nasmešila ovoj jadnoj kujici. Ljudi koji su je čuvali su bili očarani njenom naravi i dobrotom. Odlučili su da je zadrže zauvek. I eto, Edna više nikada neće biti gladna i sama.

Izvor:  zenoonee.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIJATELJSTVO koje je postalo RAZLOG za ŽIVOT
Sledeći tekstANONIMNI HEROJ – Napravio TOPLE KUĆICE za ULIČNE PSE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime