Naslovna VESTI PRIJATELJSTVO koje je postalo RAZLOG za ŽIVOT

PRIJATELJSTVO koje je postalo RAZLOG za ŽIVOT

0
Konj i čovek prijatelji

Ljudi s pravom kažu da je pas najbolji čovekov prijatelj. Ali, ova priča dokazuje da i konj može biti isto tako dobar prijatelj čoveku. Uzajamno prijateljstvo davalo je obojici razlog za život.

Konj i čovek prijatelji

Vako Hanover je penzionisani trkački konj. Prijateljstvo sa Doni Makadamsom trajalo je 8 godina, a razvilo se gotovo slučajno.

Pročitajte i ovo: STAR SAM I ZATO ME NIKO NEĆE – Moli za malo hrane i ljubav!

Doni, koji ima farmu na kojoj živi sam prihvatio je da zbrine Vaka i obezbedi mu siguran dom u kome će na miru sačekati poslednje dane, posle duge trkačke karijere. Doni kaže: „Nisam očekivao da preživi zimu. Već sam se spremao da iskopam grob“. Ali Vako ga je iznenadio. Ponekad nemiran i u povremenim pokušajima da izađe iz ograđenog prostora u kome je boravio, pokazao je da je i dalje zdrav i energičan konj.

Konj i čovek prijatelji

„Jednog dana sam razgovarao sa njim 30 minuta i naterao ga da shvati da ga neću napustiti“ – priča Doni. Ovaj 58-godišnjak preko dana radi u obližnjem gradiću u Vladinom informativnom centru, i jedva čeka da se vrati sa posla i vreme provodi sa Vakom. Njegov stan se nalazi iznad štale u kojoj je Vako, pa su njih dvojica praktično – cimeri.

Pročitajte i ovo: SUROVO PREKINUT ŽIVOT! Trici, stara 4 meseca ubijena udarcima nečoveka!

Kada je Doni preživeo srčani udar, sve je postalo komplikovanije. Više nije mogao da donosi svom prijatelju teške kante sa vodom i hranom. Ipak, kaže da je upravo Vako bio taj koji mu je pomogao da se oporavi i nastavi život. Uskoro preteške kante više nisu bile problem jer je Doniju Vakov život bio podjednako važan.

Konj i čovek prijatelji

Očito da su Donijeva pažnja i ljubav doprineli Vakovoj dugovečnosti. 2017. godine je napunio 40 godina, što je 120 ljudskih godina. „Zimi sam često ulazio u štalu. Vako bi stavio glavu na moje rame i žvakao i žvakao svoju hranu. Bili su to najbolji trenuci mog života“ – seća se Doni

Vako je uginuo 2019. godine. Doni je objavio: „Moj najbolji prijatelj, terapeut nekoliko poslednjih godina je umro. Nikada nisam mislio da će jedan konj da mi bude partner. Bio je više od toga.“

Izvor:  zenoonee.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTAR SAM I ZATO ME NIKO NEĆE – Moli za malo hrane i ljubav!
Sledeći tekstEDNA više neće biti SAMA i GLADNA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime