Naslovna VESTI MAČKE SIMPATIČNO, ALI VEOMA TUŽNO – Usamljena mačka ukrala „prijatelja“.

SIMPATIČNO, ALI VEOMA TUŽNO – Usamljena mačka ukrala „prijatelja“.

0
Mačka lopov

Ova priča o maloj, crno-beloj mačkici sa Kipra, još je jedno svedočanstvo o tužnom životu  životinja koje su osuđene na život na ulici. Iako njen postupak deluje simpatičan zapravo je veoma tužan.

mačka u akciji

Ova mačkica je bila lutalica, bez doma i bez stalne ljudske pažnje koja bi joj pružila ljubav i zabavu. Probajte da zamislite kako je bila usamljena bez svoje porodice i igračaka, bez toplog doma i hrane koja je na dohvat šapica.

Pročitajte i ovo: LEKCIJA IZ LJUBAVI – Zašto su životinje toliko bolje od ljudi?

Upravo zato, ova mačkica je krenula u potragu za nečim što bi joj popunilo prazninu u malom srcu. Kada je ugledala prodavnicu igračaka, shvatila je da je to mesto koje bi joj moglo pružiti malo radosti i zabave. A onda je ugledala crnog plišanog majmuna i znala je da je to upravo ono što joj treba.

Mačka krade igračku

Bez oklevanja, hrabra mačka je ušla u prodavnicu i ukrala igračku, ne osvrćući se na posledice. Za nju, to je bilo jedino što je bilo važno u tom trenutku. Uzela je plišanog majmuna i sa osmehom na licu izašla iz prodavnice. Kada je stigla na sigurno, krenula je u igru sa svojim novim drugarom, koji joj je u tom trenutku bio sve na svetu.

Pročitajte i ovo: STVARNOST KOJU NEKI NE VIDE – Iza slatke slike krije se tužna priča

mačka sa igračkom

Ova priča možda deluje smešno na prvi pogled, ali u stvari predstavlja tužnu realnost za mnoge mačke i druge životinje koje žive na ulici. Bez ljubavi i pažnje ljudi, one su često osuđene na usamljenost i borbu za preživljavanje. Ova hrabra mačka, koja je pokazala da mačke imaju srce i emocije, podsetila nas je na važnost brige o napuštenim životinjama i pružanju ljubavi i pažnje onima kojima je to najpotrebnije.

Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLEKCIJA IZ LJUBAVI – Zašto su životinje toliko bolje od ljudi?
Sledeći tekstDOBRO DELO vredi više od 1000 REČI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime