Naslovna VESTI PSI TROVANJE SE NASTAVLJA: Novi slučaj trovanja pasa u Beogradu!

TROVANJE SE NASTAVLJA: Novi slučaj trovanja pasa u Beogradu!

0
70 NAJNOVIJA VEST petface

Novi slučaj trovanja pasa zabeležen je pre dve noći u Beogradu. Zabrinuti građani veruju da je u pitanju trovanje kreozanom, jer su otrovani psi preminuli u vrlo kratkom periodu.

Napušteni psi, koji su sterilisani i čipovani na Grad, nađeni su na bivšoj okretnici autobusa broj 15 i u Bačkoj ulici u Zemunu. Kao i mnogo puta do sada trovači nisu viđeni kako postavljaju otrov, pa će tako i ovaj slučaj, kao i mnogi pre, po svemu sudeći ostati nekažnjen.

NAKON TRI GODINE: Trovač iz Surčina DANAS osuđen za trovanje komšijskog psa!

Ovo je samo još jedan u nizu ovakvih slučajeva poslednjih godina, a pored uličnih u opasnosti su i vlasnički psi, kao i mačke. Na društvenim mrežama savesni građani obaveštavaju sugrađane o opasnostima za njihove ljubimce, a poslednji incident u nizu zaista se ne razlikuje po brutalnosti u odnosu na prethodne.

slučaj trovanja petface
Zemun

U Žarkovu je, kako su građani preneli, u toku masovno trovanje životinja, a svaki dan, kako kažu, nailaze na nove otrovane mačke. Ovakvi slučajevi zabeleženi su u svakoj beogradskoj opštini, a veliki problem je što se ovo krivično delo jako teško dokazuje, jer se lice koje otrov postavlja na javnu površinu vrlo retko uhvati u trenutku vršenja krivičnog dela. Zbog ovako nehumanog i nesavesnog ponašanja pojedinaca, pored napuštenih i vlasničkih pasa, u opasnosti su i ostali sugrađani, a naročito mala deca koja u neznanju i igri mogu doći u susret sa otrovnim materijama.

Kako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)

Takođe, u porastu je broj slučajeva fizičkog maltretiranja i iživljavanja pojedinaca nad nedužnim životinjama, a građani se, zbog nezainteresovanosti države za ovaj problem, sve više samostalno organizuju, pa tako možete na mrežama naići na slike ljudi koji su na lokalnom nivou poznati kao zloostavljači.

Zakon ne predviđa preterano oštre sankcije za zlostavljanje životinja, a u članu 269. Krivičnog zakonika stoji da “ko kršeći propise, ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”.

Izvor: Danas

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO LJUDI: Hrabri Beograđani spasili štene, zaglavljeno u cevi na Dedinju!
Sledeći tekstURNEBESNE RAZLIKE: Evo šta VLASNIK kaže, a kako to PAS protumači!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime