Naslovna VESTI PSI Kako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)

Kako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)

4
trovanje kreozanom petface

Veterinari bi ga opisali kao hebrbicid, koji spada u grupu dinitrofenola. Izrazito žute, možda čak i fluorescentno žute boje, izazivač je vrlo teškog trovanja kod pasa i mačaka. Zakonski se koristi za prskanje voća. Prepoznali ste ga – KREOZAN, ili kako bismo mi popularno rekli tihi ubica!

Trovanje kreozanom čini nam se ponovo je postalo „popularno“ kod onih koji u nameri da naškode životinjama, ne razmišljaju! Slučaj koji je potresao sve bila je i vest da je trovanje kreozanom umalo moglo bit pogubno i po jedno dete – tačnije dete trovača!

Pročitajte još:
Trovanje kreozanom kod mačaka!

Kako? Preko ruku, šestogodišnji mališan je u sebe uneo ovaj otrov, a samo zahvaljujući brzoj inetrvenciji nesrećno dete je JEDVA preživelo!

trovanje kreozanom petface

2013. godine, na samom ulazu u dvorište vrtića “Zvezdana prašina” na Bežanijskoj kosi, Beograđanka je pronašla i sklonila bačen otrov. Kako je tada izjavila – prava sreća što je na otrov u petak naišla baš ona, a ne neko dete!

Pročitajte još:
Trovanje kućnom hemijom kod mačaka!

Nažalost, ovakvih naslova na portalima i u vestima je previše!

Ubica ili ubice bez milosti, nakon zločina slobodno šetaju ulicom, a ovaj porazni podatak i ne čudi ako se zna da za trovanje pasa u Beogradu nikada niko nije odgovarao.

Na temu trovanje kreozanom i koliko je ono opasno, govorili smo i u Klinici Vet, a ovom temom ćemo se baviti sve dok ovo po naše ljubimce ali i DECU ne postane tema iz davne, ružne prošlosti!

POGLEDAJTE:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOvo je srceparajući snimak ženke morskog lava koja oplakuje smrt svog mladunčeta!
Sledeći tekstNAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!

4 KOMENTARA

  1. Jedna ispravka.

    Ne koristi se i zabranjen je upravo iz razloga koje ste naveli.Da se može udahnuti,apsorbovati preko kože.
    Ne proizvodi se desetak godina ali ga ima svuda.

  2. Odvratan je javašluk, neozbiljnost, kojom se ovome problemu prilazu, a sve samo zato jer malo koga zanimaju ulični psi, pa je trovanje dobrodošlo. Ne razmišlja se o posledicama. U brojnim slučajevima policija neće ni da izadje na lice mesta.Što je mesto manje, odnos je gori. Znam čak i za uvrede koje su upućivane aktivistima za zaštitu životinja. Ovo je takav jadan, necivilizovan odnos, takva brutalnost, takav užas. Sramota.

  3. Uzasna je istina da Kreozan ne dodje sam vec ga postavljaju “ljudi” a oni koji primaju redovno platu da rade svoj posao po zakonu ne mrdnu prstom kada se prijavi zlocin tj. nadje Kreozan ostavljen u snegu da se rastopi i da mnogo ljudi prodje kroz taj otrov, nosi ga kuci na obuci i tako dovede u opasnost dete koje puzi ili se igra na podu. Policija, inspekcija, veterinarska sluzba, bas niko ne reaguje, samo vas kao ping pong lopticu upucuju jedni na druge. U nesrecnom slucaju da strada neduzno dete ko je odgovoran?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime