Naslovna VESTI Spasioci su u drvenoj kućici pronašli najtužnije biće na planeti!

Spasioci su u drvenoj kućici pronašli najtužnije biće na planeti!

0
Spasioci petface

Da ljudska surovost ne poznaje granice potvrđuje priča koja nam dolazi iz Indonezije. Srećom, za razliku od nekih drugih, ova ima pozitivan ishod.

Prava životinja su jako bitna stvar, ali izgleda da se u nekim krajevima sveta, kao što je Zapadni Borneo u Indoneziji, ona nimalo ne poštuju.

PROČITAJTE I:

PRELEPO: Orangutan poljubio trudnicu u stomak i zaplakao!

Čak dve godine u ovoj malenoj drvenoj kutiji živeo je orangutan po imenu Kotap. Njegova kućica, ako može tako da se nazove, bila mu je dom čitave dve godine. Njegov vlasnik, koji ga je držao kao kućnog ljubimca, očigledno se nikada nije zapitao kako mu je!

Spasioci petface

Vlasnik ga je posećivao s vremena na vreme donoseći mu nudle, i to nekuvane. Ali, ipak je većinu vreme provodio sam. Jedina radost mu je bila ako, tu i tamo, čuje žamor dece koja su se igrala u blizini „samice”.

Kotap je ostao siroče, kada je lokalno stanovništvo ubilo njegovu mamu tokom seče šuma. U tim situacijama nije retkost da kući povedu i bebe orangutane koje pronađu i drže ih kao kućne ljubimce. Oni surovog srca ih uzimaju samo da bi ih preprodali na crnom tržištu.

Spasioci petface

Mnogi orangutani zbog svega ovoga su osuđeni na smrt, ali je Kotapa sreća na kraju ipak pogledala. Čovek koji ga je držao dve godine predao ga je Međunarodnoj organizaciji za spasavanje životinja.

PROČITAJTE I:

BRAVO: Desetogodišnjak napravio virtuelni “limunada štand” kako bi prikupio novac za orangutane u nevolji!

Kada je spasilački tim otvorio kutiju, Kotap se sakrio u ćošak. U rukama je držao dve stvari koje su mu bile jedine „igračke” – plastičnu flašu i slamčicu.

Spasioci petface

Imao je sreće što su ga spasioci pronašli na vreme jer da je još malo živeo u onakvim uslovima i jeo nezdravu hranu, situacija bi bila nepovratno loša.

Izvor, Foto: noizz.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: Gordani su noćas UKRALI ŠTENE i moli vas za pomoć!
Sledeći tekstDA LI SE PREPOZNAJETE: Život „pseće mame“ u 10 slika izgleda OVAKO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime