Naslovna VESTI KAKVA PROSLAVA ROĐENDANA – Putovala 40 km peške, automobilom, podzemnom železnicom da...

KAKVA PROSLAVA ROĐENDANA – Putovala 40 km peške, automobilom, podzemnom železnicom da bi spasla bolesnog labuda.

0
Devojka spasla labudicu

Kada vidi životinju u nevolji Arijel Kordova Rohas nema dilemu. Ostavlja sve i odmah učini sve kako bi pomogla. Ova njena osobina je dovela do mahnite akcije spasavanja u kojoj je morala da pređe 40 km, automobilom, podzemnom željeznicom i peške.

Devojka spasla labudicu

Arijel je svoj 30 rođendan planirala da provede u utočištu za divlje životinje Jamajka Bai u Njujorku. Međutim, usput je naletela na jednog labuda koji se čudno ponašao. Arijel je pet godina radila kao menadžer u rehabilitacionom centru za divlje ptice pa je lako prepoznala da je labud u nevolji. Labudica je sedela na travi, sama, pored vode. Odmah je promenila svoje planove i krenula u akciju.

Pročitajte i ovo: NE SUMNJAJTE U MOĆ LJUBAVI – Potez psa koji slama i najtvrđa srca

Problem je bio što je centar u kome bi mogla da dobije odgovarujuću pomoć za labudicu bio na suprotnom delu Njujorka, udaljen 40 kilometara od mesta gde je pronašla labudicu. Problem je bio transport.

Devojka spasla labudicu

Kada je prišla ptici shvatila je da je situacija ozbiljna. Labudovi su veoma teritorijalni i ne vole da im se prilazi i mogu biti prilično agresivni. Međutim, ova labudica nije reagovala na Arijelino prisustvo. Žena je umotala labudicu u svoju jaknu i ponela je.

Devojka spasla labudicu

Dok je s naporom nosila pticu koja je teška gotovo 10 kilograma shvatila je svu bizarnost situacije. Išla je parkom i nosila veliku pticu kao da je to sasvim normalna pojava. Najzad je stigla do svog bicikla pa je nasto novi problem. Kako voziti bicikl sa velikom labudicom u naručju.

Devojka spasla labudicu

Arijel nije odustajala i najzad je stigla do mesta odakle je mogla da telefonira i potraži pomoć. Međutim ni jedno od skloništa za životinje nije želeo da joj pomogne. Naišao je jedan bračni par koji se ponudio da nju i labudicu odveze do obližnje stanice metroa. Arijel se našla u vozu na sedištu koje je delila sa labudicom umotanom u svoju jaknu. Najbolje od svega, niko od putnika nije primećivao nestvarnu scenu.

Pročitajte i ovo: SESTRICE SA OTPADA – Slatke, očešljane, uhranjene i spremne da dobiju prava imena

Najzad je stigla do Centra u kojem su preuzli labudicu. Utvrđeno je da se labudica otrovala olovom što je prilično česta pojava u Njujorku. Zadržana je u centru da bi se njeno stanje pratilo i omogućilo da se organizam očisti od toksina.

Devojka spasla labudicu

„Ovo je bila neverovatna kulminacija mojih dvadesetih godina. Bio je to savršen rođendanski poklon. Bila sam u prirodi i uspela sam da spasem život“ – izjavila je Arijel

Izvor:  top13.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNE SUMNJAJTE U MOĆ LJUBAVI – Potez psa koji slama i najtvrđa srca
Sledeći tekstPOTRESNE SLIKE IZ RATA U UKRAJINI – Civili u begstvu od razaranja NE NAPUŠTAJU svoje ljubimce!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime