Naslovna VESTI SPEKTAKULARNO SPASAVANJE: Medved se popeo na banderu – kako ga spustiti?!?

SPEKTAKULARNO SPASAVANJE: Medved se popeo na banderu – kako ga spustiti?!?

0
Spektakularno spasavanje

Na banderi ste navikli da viđate golubove i druge ptice, a možda se povremeno i neki gušter nađe, dovoljno hrabar da se popne do vrha. Ali medved?

Spektakularno spasavanje

Možda je u našoj zemlji to malo verovatno, ali žitelji Daglasa u Arizoni svakako su mogli da se pohvale da su prisustvovali ovom neobičnom, ali i opasnom događaju.

Pročitajte i ovo: NEODOLJIVO: Neverovatno strpljenje i ljubav mame medveda sa nestašnim bebama.

Malo je reći da su bili potpuno zatečeni prizorom koji ih je dočekao na ulici jedne naizgled mirne nedelje: medved se popeo gotovo do vrha bandere i to veoma blizu centra grada! Da bi se medved bezbedno spustio na zemlju i vratio gde pripada morale su reagovati brojne spasilačke ekipe, što pripadnika policije i vatrogasaca, što organizacija za brigu o životinjama.

Spektakularno spasavanje

Prema izveštaju Odeljenja za lov i ribolov iz ovog grada u Arizoni, ovaj neverovatan događaj izazvao je privremeno zatvaranje dela auto-puta, dok je policija uz pomoć šerifa i drugih predstavnika zakona pokušavala da napravi plan za spasavanje medveda.

Fotografije sa lica mesta još su neverovatnije nego što zamišljate. Na njima se vidi medved koji sedi na žicama koje služe da se sprovede struja i koje se nalaze pri vrhu bandere. Zbog opasnosti od strujnog udara, u akciji spasavanja učestvovale su i ekipe iz lokalne elektrodistribucije.

Spektakularno spasavanje

Srećom, medo brundo je na kraju sam rešio da siđe sa visina. Kako su rekli predstavnici zakona za medije, to nije bila prva bandera na koju se medved popeo tog dana, a kada je konačno rešio da siđe, svi radoznali posmatrači su se momentalno razbežali, a životinja se lagano uputila na svom staništu. Kako prenose prisutni, nije bilo povređenih.

Pročitajte i ovo: VELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!

Nadamo se da će medvedi, koji baš početkom proleća krenu da izlaze iz svojih jazbina u potrazi za hranom, sledeći put nabasati na neka mirnija mesta gde nema bandera. A žitelji naselja u čijoj blizini žive ove divlje životinje treba da vode računa o smeću koje ostavljaju van domova, kao i o hrani – nisu usamljeni slučajevi medveda koji su ulazili i u domove ako bi nanjušili nešto što im deluje ukusno.

Izvor: People.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKOME SU SMETALI? – Otrovani psi u Sokobanji!
Sledeći tekstSPASENA U POSLEDNJI ČAS – Ovoj maci su komšije pretile trovanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime