Naslovna VESTI VELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!

VELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!

0
medved koji igra

Pre 12 godina pokrenuta je velika akcija spasavanja i oslobađanje velikog broja medveda koji su služili za zabavu prolaznicima i dokonima. Uostalom, teško da ima onih koji ne znaju za izraz: „Šta ste se okupili kao da igra mečka!“ Pre nekoliko dana akcija je veličanstveno privedena kraju.

medved koji igra

KAMEN DA ZAPLAČE: Preživeli jer su se hranili ostacima braće i sestara?

Radža, poslednji u grupi od preko 600 medveda oslobođen je i dobio je novi dom. Otišao je u zasluženu penziju i sklonjen sa ulica na kojima je surovo mučen zarad jeftine zabave. Na našu žalost vest nije iz naše zemlje ili regiona. Mnogo je naših medveda koji i dalje „igraju“ po ulicama našeg regiona.

medved koji igra

Radža je zahvaljujući aktivnostima organizacija Wildlife SOS i FreeThe Bears i mnogobrojnim donacijama sklonjen sa ulica. Ovim oblikom ulične zabave bavili su se tzv. Kalandarci a njihova tradicija bavljenja ovim poslom u Indiji traje više od 400 godina. Ono što je bilo potrebno uraditi jeste promena odnosa ovih ljudi prema životinjama ali i prema sopstvenim životima.

POKAZAO ŠTA ZNAČI BITI ČOVEK: Policajac je čekao pomoć za povređenog psa

Organizacije koje su sprovele akciju trudile su se da ovim ljudima obezbede dodatno obrazovanje ali i zaposlenje koje bi zamenilo ovakvo mučenje životinja. Mnogi od njih su sada otvorili svoje male firme ili rade u centrima za spasavanje životinja. Zahvaljujuži ovoj akciji preko 1.000 Kalandarske dece je dobilo priliku da redovno ide u školu i obrazuje se.

medved koji igra

Medvedi koji igraju zapravo nikada nisu igrali. Zbog bola koji su osećali od konopca ili metalnih alki koje su im provlačene kroz njušku dizali su se na zadnje noge i tresli se. To je izgledalo kao ples ali bilo je to svakodnevno mučenje.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAMEN DA ZAPLAČE: Preživeli jer su se hranili ostacima braće i sestara?
Sledeći tekstPRIJATELJ DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Ova beba žirafa nije imala šanse, ali je kraj nje bio jedan neobičan prijatelj

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime