Naslovna VESTI PSI STANJE JE BILO KRITIČNO: Rizično spasavanje psa koji JE UPAO U RUPU,...

STANJE JE BILO KRITIČNO: Rizično spasavanje psa koji JE UPAO U RUPU, u kojoj je bilo vode! (VIDEO)

0
stanje je bilo kritično petface

Još jednom spasioci iz Animal Rescue Serbia (ARS) svedoče situaciji gde nezaštićeni otvori mogu biti kobni po život životinje…

Na dispečersku ARS liniju je stigao poziv da je, u beogradskom naselju Rakovica, pas upao u rupu poput šahta. Nakon samo nekoliko minuta, od pozivaoca sa lica mesta stiže informacija da se pored te rupe, u kojoj se nalazi pas, na drvetu nalazi mačka, koja mjauče i uznemirena je.

PROČITAJTE I:

TEŠKA AKCIJA SPASAVANJA: Štene iz Subotice se ZAGLAVILO IZMEĐU DVA ZIDA i plakalo za pomoć! (VIDEO)

MISLILI SU DA JE KRZNO ZACEMENTIRANO: Ova kujica je bila toliko zanemarena, DA NIJE LIČILA NA PSA! (VIDEO)

ZATVORIO JE OČI ZAUVEK: Pas koji je upucan u Zaječaru – IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU! (VIDEO)

-Naš spasilački tim ubrzo izlazi na teren i pretpostavlja da je scenario bio sledeći – pas je jurio mačku, mačka je pobegla od straha na drvo, a pas je jureći mačku upao u nezaštićenu rupu. U rupi je bilo vode, ali po sreću psa imao je gde da stane na suvo tlo u toj rupi. Pas je sarađivao sa spasiocima i njegovo spasavanje je ubrzo uspešno izvedeno. Na svu sreću, prošao je bez ikakvih povreda. Odmah nakon spasavanja, pridružio se svom čoporu, napisali su ljudi iz ARS-a na svom Fejsbuk nalogu.

Nakon spasavanja psa, počinje druga akcija spasavanja, ovoga puta mačke. Na ruku im je išlo to što je i ova životinja bila voljna da sarađuje i nije bežala od spailaca. Bila je to jedna krupna i dobro uhranjena mačka, koja je prošla bez ikakvih povreda.

-Ovu rupu, koja nije šaht, a ni bunar, očigledno je iskopao čovek, s obzirom da je sa strane i ozidana. U koju svrhu se ona nalazi tu, nismo uspeli da zaključimo, ali to nije ni bitno. Ono što je važno, jeste da ta nezaštićena rupa prečnika 3-3,5 m, predstavlja opasnost po životinje, ali i građane, pogotovo decu, istakli su iz ARS.

Apelujemo na sve vas, ukoliko naiđete na neki otvoren šaht, bunar ili rupu poput ove, ako postoji mogućnost, zaštitite je nečim (granama koje se nalaze u blizini, kartonima, obelezite trakama i sl.) ili obavestite komunalne službe koje su nadležne u tom mestu.

Ove životinje su imale sreće…

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVA MACA JE IZUJEDANA ŽIVELA NA ULICI: Pronađena je u Zaječaru, a njeno stanje je ZABRINJAVAJUĆE! (VIDEO)
Sledeći tekstOVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Svi su bili ushićeni zbog operacije, ALI NE DA SE! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime