Naslovna VESTI STIGLA NAM JE TUŽNA VEST: Povređena srna iz Niša nije izdržala!

STIGLA NAM JE TUŽNA VEST: Povređena srna iz Niša nije izdržala!

0
Srna je operisana

Kada smo početkom meseca objavili vest da su članovi Sokobanjskog ekološkog društva pronašli povređenu srnu nadali smo se najboljem. Brigu o nesrećnoj životinji koju je udario automobil, a vozač nije stao da joj pomogne preuzeli su volonteri organizacije Zooplanet iz Niša.

povređena sna treba pomoć

Srna je odmah odneta u veterinarsku ambulantu i pošto su se stekli uslovi operisana. Prvih nekoliko dana su bili kritični ali srna je pokazala veliku hrabrost i počela je da se polako oporavlja. U Zooplanetu su se nadali da će, pošto joj je amputirana noga, ostati u njihovom Zoo kutku i praviti društvo srndaću Radovanu.

NIŠ – PRONAĐENA UDARENA SRNA: Teške povrede zahtevaju komplikovano lečenje i našu pomoć!

Nažalost, srne kao i mnoge druge divlje životinje veoma teško podnose stres koji nastaje posle ovakvih povreda. Teška povreda noge i kuka, gubitak krvi i stres koji je doživela uzeli su danak. I pored velike brige, ljubavi i pažnje koju su joj posvetili u Zooplanetu i veterinarskoj ambulanti srna nije uspela. Uginula je.

povređena sna treba pomoć

Tuga je zavladala u organizaciji koja ulaže nadljudske napore da spase i pomogne divljim i domaćim životinjama koje su povređene ili neželjene. Nažalost, vremena za tugovanje je malo. U Zooplanet svakodnevno pristižu nove životinje kojima je potrebna pomoć i sklonište.

Pročitajte i ovo: FENOMENALNO: Jednim potezom možete pomoći pticama, kucama i macama!

Ponovo molimo sve one koji se nađu u situaciji da vide povređenu životinju da pomognu na svaki mogući način. Ponekad je dovoljno pozvati one koji će priskočiti u pomoć, ponekad je potrebno učiniti veći napor i uzeti životinju i odneti je kod veterinara. Vozače molimo da obrate pažnju na znakove pored puta. Na mestima gde postoje upozorenja da postoji mogućnost da divlje životinje pretrče preko saobraćajnica, prilagode brzinu kako bi mogli brže da reaguju i izbegnu sudar. Sprečiće nesreće koje mogu imati mnogo teže posledice i sačuvaće živote onih kojima malo po malo oduzimamo životni prostor.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFENOMENALNO: Jednim potezom možete pomoći pticama, kucama i macama!
Sledeći tekstDA SE SMRZNEŠ! Preživela skok sa petog sprata zgrade u plamenu VIDEO

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime