Naslovna VESTI NESREĆA NIKADA NE DOLAZI SAMA: Od udara groma STRADALO 19 ovaca!

NESREĆA NIKADA NE DOLAZI SAMA: Od udara groma STRADALO 19 ovaca!

0

Usamljeni Đuro Vučenović (62) koji živi u Turčević Polju, naselju 20-tak kilometara udaljenom od Grubišnog Polja u utorak je ostao bez 19 od ukupno 24 ovce koliko ih je držao na svom skromnom imanju.

Ovce su mu bile sve. Od skromnog prihoda prodajom janjadi pa do „društva“ jer se njegova kuća nalazi u Turčević Polju u kojem samo retki žive. Gotovo nekoliko ljudi koji su poput australijskih farmera udaljeni jedni od drugih i komuniciraju video vezom.

ON IMA HILJADE OBOŽAVATELJA NA INSTAGRAMU! Razlog – nije PRESMEŠNA frizura već… (FOTO)

U Turčević Polju signal je toliko slab da se slobodno može reći da dolazi u talasima. Malo ga ima malo ga nema. Put uzak, pun rupa i povremeno se vidi da je zakrpa prekrila zakrpu, ali davno. U takvom okruženju živi Đuro zadnje tri godine sam, od kad mu je preminula supruga.

Pas za koga je ČUO CEO SVET: Keruša Dena je prešla 500 kilometara i PRONAŠLA VLASNIKE nakon “Oluje” (FOTO)

Kako jedna nesreća ne dolazi sama, Đuro je u petak odradio poslednje sate u nekadašnjim Badelovim vinogradima gde je za poslednja tri mjeseca dobijao neznatnu sumu novca koja mu je uz janjad bio jedini prihod. Sad nakon udara groma i isteka radnog odnosa nema ništa.

– Deset minuta nakon početka kiše bio sam u automobilu kad se začuo strašan prasak da sam gotovo pao pod sedište. Izašao sam iz auta i na zaprepašćenje video mrtvo stado ispod hrasta u koji je udario grom. Svih 19 ovaca koje su se sakrile ispod hrasta. Sve do jedne su ležale oko hrasta ispod kojeg su tražile spas. Spasilo se pet ovaca koje su bile na drugom mestu.

Leševe ovaca je u sredu u prepodnevnim satima preuzela zagrebačka Agroproteinka i zbrinula ih. Šteta je prevelikaa ovo je za Đuru prayvi finansijski slom jer od pet ovaca i bez kune prihoda ne zna kako će preživeti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

IZVOR: 24sata.hr  FOTO: unsplash

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATAN SLUČAJ U ENGLESKOJ – Rođen je pas sa 6 nogu! (VIDEO)
Sledeći tekstNIJE SE DAO: On nije mogao da hoda i maše repom ali nikada NIJE ODUSTAO! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime