Naslovna VESTI PSI Blosom nema zadnje šape, ali to je ne sprečava da bude aktivan...

Blosom nema zadnje šape, ali to je ne sprečava da bude aktivan pas!

0
zadnje šape petface

Priča o ovom neverovatnom psu spada u kategoriju onih koje doslovno ostavljaju bez daha. Verujemo da ćete se i vi složiti sa nama kada pročitate tekst o kuji po imenu Blosom, koja uprkos tome što nema zadnje šape,  život živi punim plućima!

Pročitajte još: Inspiracija dana: Buldog rođen sa dve noge, je štene u koje ćete se zaljubiti!

Nekoliko sati nakon što je rođena,  štenetu Blosom je njena majka odgrizla zadnje šape. Njen prvobitni vlasnik je pokušao da vodi računa o njoj prvih deset meseci. Nakon toga je odustao, shvativši da ne može da pruži ovom štenetu sa deformitetom odgovarajući medicinski tretman. Ona je ostavaljena na staranje udruženju SPCA koje se nalazi na Floridi.

Pročitajte još: LJUBAV U NAJTEŽIM MOMENTIMA: Devojčica bez nogu udomila štene bez noge – „On je kao ja“!

Zbog svog invaliditeta ovo štene koje nema zadnje šape nije razmatrano da bude kandidat za udomljavanje. Sa tim se, srećom, nije složio čovek po imenu Rodni Parvis. Kada je video Blosom, on je poželeo da ona takva, savršena u svojoj nesavršenosti, bude njegov ljubimac. Konsultujući pretraživač Google, Rodni je došao do kompanije koja se bavi izradom proteza. Oni su se ponudili da dizajniraju specijalna pomagala koja će Blosom omogućiti da se kreće normalno.

zadnje šape petface

Nakon što su joj stavljene proteze, ova četvoronožna mališanka nije mogla odmah da se kreće normalno. Nakon toga, kuja išla je dva puta nedeljno na časove plivanja u Rocky’s Retreat. To vreme koje je provodila u bazenu pomoglo joj je da stekne samopouzdanje i koordinaciju. Zahvaljujući protezama i časovima u vodi, Blosom, štene koje nije imalo zadnje šape, sada skoro da ne miruje.

Pročitajte još: DIRLJIVO: Štene koje ima dve noge, dobilo je svoja 3D kolica!

Na svojoj Facebook stranici Rodni Purvis je napisao:
Njeno putovanje je pravo čudo. Ona je donela nadu kroz svoj invaliditet i pokazala je da to što je drugačija, čini je jedinstvenom.

Blosom sada trči kao vetar, pliva i uživa. Deluje nam da ona beskrajno uživa u svemu što radi i kao na njenom malenom licu treperi osmeh.

Pročitajte još: NOVI POČETAK: Jednog psa i jednog čoveka spojila su invalidska kolica! (VIDEO)

Malo je reći da smo fascinirani snažnom voljom i karakterom ove neustrašive mališanke. Pokazala nam je da je sve moguće i postala je instinska inspiracija svih onih koji su se susreli sa njenom pričom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJNOVIJA VEST: I Armani prestaje da koristi krzno!
Sledeći tekstUZNEMIRUJUĆI VIDEO: Otrovana ženka „uvija“ se u najvećim mukama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime