Naslovna VESTI PSI STRAVA NA ULICI – Paralizovana, skotna kuja na ulici od koje su...

STRAVA NA ULICI – Paralizovana, skotna kuja na ulici od koje su svi okretali glavu.

0
oduzeta trudna kuja na ulici

Grčka organizacija DAR Animal Rescue iz mesta Kardica nedavno je objavili priču koja je ponovo pokazala svu bezdušnost nekih ljudi. Ermioni, volonterka u ovoj organizaciji je dobila dojavu da se na jednoj ulici u gradu nalazi pas koji samo nemoćno leži u opasnosti da bude udarena od nekog od brojnih automobila.

oduzeta trudna kuja na ulici

Kada je Ermioni stigla sat kasnije na mesto događaja bila je šokirana. Zaista, u mrklom mraku, na kiši, zatekla je psa koji je ležao gotovo na sredini puta dok su oko njega prolazili automobili. Ni jedan se nije zaustavio, niti je bilo ko pokušao da pomogne psu.

Pročitajte i ovo: NEVINE ŽRTVE – Evo šta ostaje posle ratnih operacija u Ukrajini!

oduzeta trudna kuja na ulici

Kada je prišla psu, shvatila je da se radi o ženki. Donela je veliki transporter i nešto hrane kako bi privolela kuju da uđe i da je potom preveze u prihvatilište. Kujica je prihvatala hranu, bila je vrlo saradljiva i pitoma ali utvrdilo se i nepokretna. Koliko god želela da krene za Ermioni jednostavno nije mogla. Zadnji deo tela i noge su bili oduzeti.

oduzeta trudna kuja na ulici

Psle otprilike pola sata pokušaja najzad je stigla dodatna pomoć. Jedna žena se zaustavila i pomogla Ermioni da unese kuju u transporter. Kada su stigli u veterinarsku kliniku, Ermioni je čekalo još jedno iznenađenje. Kuja je bila skotna. 24 sata kasnije ona se i okotila ali nažalost, sva četiri rođena šteneta su već bila mrtva.

Pročitajte i ovo: TAKO JE MORALO BITI – Devojčica bez ruku dobila ljubimca bez šape!

oduzeta trudna kuja na ulici

Kujica nije bila obeležena, niko je nije tražio…Kako je stigla na ulicu ne može da se utvrdi. Činjenica da je bila skotna pobuđuje sumnju da je izbačena iz nekog doma gde nisu bili spremni da se brinu ni o mami ni o potomstvu. Uzrok oduzetosti zadnjeg dela tela nije precizno utvrđen ali odsustvo preloma i nekih rana godvori o tome da nije udarena automobilom. Po svemu sudeći, neko ju je doneo do puta i tu ostavio da se muči.

oduzeta trudna kuja na ulicioduzeta trudna kuja na ulici

Kuja je zadržana u klinici kako bi se oporavila od porođaja. Nedelju dana kasnije, iz organizacije DAR su je preuzeli kako bi oporavak nastavila u njihovom prihvatilištu. Sledio je period strpljive i bolne terapije koja je trebalo da joj povrati pokretljivos zadnjeg dela tela. Niko nije mogao da preciznije prognozira da li će to trajati nedeljama, mesecima ili će zauvek ostati nepokretna.

oduzeta trudna kuja na ulici

Smeštena je u poseban boks. Volonteri su joj redovno davali lekove, pomagali da uzima hranu i vodu. Započeli su svakodnevne vežbe i posle nekoliko meseci su postigli veliki napredak. Kuja je uspela da stoji na svojim nogama.

pas u grčkoj

Pred njoj je još dugačak put kako bi se oporavila toliko da može da uživa u šetnjama. Možda to više nikada neće doživeti. Ali, zahvaljujući Ermioni i njenim saradnicima ova kuja je dobila novu šansu. U inat onima koji su je ostavili na milost i nemilost ulice.

Izvor:  DAR Animal Rescue

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTAKO JE MORALO BITI – Devojčica bez ruku dobila ljubimca bez šape!
Sledeći tekstSVI SU JOJ SE PODSMEVALI, ali NIŠTA nije bilo SMEŠNO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime