Naslovna VESTI PSI SUDBINA KOJA BOLI! Zlostavljana kuja nikome nije verovala

SUDBINA KOJA BOLI! Zlostavljana kuja nikome nije verovala

0
Sudbina psa boli

Nikada se nije saznalo šta je sve preživela ova nesrećna kujica. Njena reakcija na okolinu, ljude, druge životinje svedoči da joj je život bio užasno iskušenje. Mesecima su spasioci pokušavali da joj povrate veru život. Njena sudbina zaista boli.

Sudbina psa boli

Pronađena je na ulicama kako luta i beži od svega i svakoga koga sretne i vidi. Njen je strah bio ogroman. Danima su spasioci pokušavali da je uhvate i sklone ali svi pokušaji su bili bezuspešni. Niko joj nije mogao prići. Bežala je i bežala…

Pročitajte i ovo: MAČKA JU JE VRATILA U ŽIVOT! Ovakvu ljubav i pomoć niste još videli!

Srećom, jednog dana su spasioci postavili zamku koju ona nije uspela da izbegne. Prebačana je u starateljski dom pošto je ustanovljeno da je zdrava. Ipak, ono što je predstavljalo veliki izazov starateljki bilo je neverovatno nepoverenje i strah koji je kujica stalno pokazivala. Njena napaćena duša se i pored svih strahota ipak nije iskvarila. Nikada nije pokazivala znak bilo kakve agresije. Jednostavno, njen strah je bio toliki da se ona samo potpuno povukla u sebe.

Sudbina psa boli

Ništa nije pomagalo. Žena koja je brinula o njoj pripremala joj je najbolje i najukusnuje obroke, ali kujica ih je odbijala. Po savetu veterinara, obezbedila joj je prostor za život u kome bi se osećala sigurno. Izlazila bi iz svoje kućice da jede samo kada nikoga nije bilo u blizini. Na udaljeno lajanje nekog psa ili bilo kakav drugi zvuk, odmah bi se povlačila i vraćala u sigurnost svoje kućice. Danima je samo ležala i tugovala.

Sudbina psa boli

Veterinar ju je redovno nadzirao. Govorio je da je ona dozvoljavala sve preglede ali bi se uvek tresla od straha i bila veoma napeta i uplašena. Srce joj je uvek ubrzano lupalo, oči odavale beskrajni očaj… Srećom, njeno fizičko stanje je bilo dobro i ona je pokazivala da se oporavlja.

Sudbina psa boli

Šta se dogodilo pa je ovaj jadni pas toliko preplašen i očajan? Očito – čovek. Bolje rečeno, nečovek! Muke i zlostavljanje kojem je bila izložena je nezamislivo. Ubiti dušu psu… gore je nego mu oduzeti život.

Pročitajte i ovo: PREPUKLO SRCE! Razrešena misterija psa koji godinama živi na morskim stenama!

Kujica je dobila ime Hari. Po savetu veterinara, uskoro je izneta iz kućice u kojoj je našla utehu i utočište. Žena je sa njom provodila gotovo svaki slobodan trenutak dajući joj podršku. Posle nekoliko meseci, Hari je počela da napreduje. Ali, i dalje se svega plaši.

Sudbina psa boli

Strpljenje i ljubav, jedini su lek za ovu napaćenu dušu. Nadamo se da će se oporaviti. Nadamo se da će doći dan kada će ponovo mahati repom, biti srećna i radosna kada vidi prijateljsko lice… Nadamo se da će zaboraviti strahote koje joj je učinio čovek. Nisu svi ljudi zli.

Izvor:  Youtube Kritter Klub

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČKA JU JE VRATILA U ŽIVOT! Ovakvu ljubav i pomoć niste još videli!
Sledeći tekstMOLITVE JE NEKO ČUO! Pronađena iz zida, slomljenog tela, sklopljenih očiju…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime