Naslovna VESTI PSI TEŠKO GA JE BILO POGLEDATI – Ovo nije prase nego štene šar...

TEŠKO GA JE BILO POGLEDATI – Ovo nije prase nego štene šar peja!

0
Teško za gledati

Zanemarivanje ljubimca je strašnije od trenutnog mučenja. Zanemarivanje uvek traje dugo i ostavlja užasne posledice, a ljubimac dugo i bolno pati. Priča o ovom jadnom štenetu koje je bilo teško i pogledati zbog stanja u kojem je nađeno govori o ljudskom neznanju.

Teško za gledati

Elmo je štene rase šar pej koje je zbog neznanja svog vlasnika zapalo u veoma teško stanje. Njegov vlasnik ga je kupio iako se nije dobro raspitao i informisao o karakteristikama rase.

Pročitajte i ovo: USPRAVILA SE! Kujica Toni je dobila pomoć ali nije sve završeno.

Čovek nije želeo namerno da naudi Elmu, ali je neznanje dovelo malog ljubimca u smrtnu opasnost. Elmo je oboleo od šuge. Njegov vlasnik to nije primetio i nije potražio pomoć veterinara. Bolest se brzo i agresivno širila i vlasnik se našao u nevolji. Elmo je počeo da gubi dlaku i posle samo nekoliko nedelja bio je gotovo potpuno ćelav.

Teško za gledati

Njegov vlasnik je tada napravio još jedan pogrešan korak bez konsultacije sa veterinarom. Plašeći se da da je Elmu hladno i da će se prehladiti, umotao je ljubimca u dva ćebeta i veoma pojačao grejanje. Maleni Elmo je dehidrirao i potpuno onemoćao.

Pročitajte i ovo: SMRDLJIVO SPASAVANJE! Neko je morao da spase ovog psa!

Vlasnik je tada shvatio da je vrag odneo šalu i najzad potražio pomoć organizacije Shar-Pei Rescue of Great Britain. Kada su došli da preuzmu štene, volonteri su bili šokirani stanjem u kojem je bio Elmo.

Teško za gledati

„Nismo znali da da li ćemo uspeti da ga povratimo. Bio je u očajnom stanju. Stalno smo ga stavljali u kadu sa hladnom vodu a na svakih 20-tak minuta smo mu davali vodu da bi ga ojačali“- pričaju volonteri organizacije. Poseban problem u lečenju malenog Elma je bio potpuno razoren imunološki sistem koji je bio posledica nelečenja šuge. Šuga je bila generalizovana.

Teško za gledati

Agresivnom terapijom uz ispravnu i kvalitenu hranu Elmo je počeo da se oporavlja. Volonteri i veterinari koji brinu o njemu su odahnuli a onda uvideli koliko je bilo strašno to što se dogodilo malom jadniku. Naime, kako je ojačao , Elmo se ponašao kao da je progledao, kao da je prvi put video svet oko sebe. I pored muka koje je doživeo, bio je drag, mio i veoma prijateljski raspoložen.

Teško za gledati

Elmo je trenutno u prihvatilištu, lečenje još uvek traje ali na dobrom je putu da se potpuno oporavi. Njegov vlasnik se oprostio od njega jer nije bio spreman da preuzme brigu o njemu. Shvatio je da je Elmo previše zahtevan za njegove mogućnosti brige o živom biću. Elmu će uskoro biti potrebne i operacije očiju, koje su takođe česte kod ove rase.

Izvor:  express.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSMRDLJIVO SPASAVANJE! Neko je morao da spase ovog psa!
Sledeći tekstNEMA ODUSTAJANJA – Devojka živi u kavezu sa Lanom dok joj ne obezbedi pravi dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime