Naslovna VESTI PSI Trener Partizana, Duško Vujošević: „Podržavam inicijativu Udruženja. NE MENJAJTE ZAKON“!

Trener Partizana, Duško Vujošević: „Podržavam inicijativu Udruženja. NE MENJAJTE ZAKON“!

0
partizan i psi petface

Prošla nedelja protekla je u znaku najave izmena i dopuna Zakona o dobrobiti Životinja. Da podsetimo, u njemu se između ostalog, “rok za život” uhvaćenih pasa sa ulice skraćuje na 15 dana, što praktično znači da će psi koje Veterina Beograd uhvati na ulici, imati samo 15 dana života od momenta kada su odvezeni u šinteraj.
Peticije, podrške, odgovori Ministarstva,.. Udruženi građani, najavljeni protesti,.. „Prašina“ se i dalje nije spustila, a poznate i javne ličnosti često su se oglašavale na ovu temu. Poslednji u nizu je i trener košakaškog kluba Partizana, koji je stao na stranu Udruženja.
– Podržavam inicijativu udruženja za zaštitu životinja, da se ne menja zakon u delovima o kontroli populacije napuštenih životinja. Problem je rešiv humanim pristupom, eutanazija neće smanjiti njihov broj na ulicama. Životinje nisu same stvorile taj problem, sasmim tim nisu dužne da snose svu odgovornost. Apelujemo zajedno sa udruženjima da se donese održivo rešenje i da se postojeći zakon sprovodi, a neodgovorni kažnjavaju, rekao je Duško Vujošević na zvaničnoj stranici KK Partizan!

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI SAD: Devojčica skinula svoj džeper, ušuškala macu, jer “maca se više trese od nje”!
Sledeći tekstMINISTARSTVO: „Navedeni nacrt se odnosi na DOMAĆE ŽIVOTINJE, ne na kućne ljubimce“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime