Naslovna VESTI PSI IMA LI KRAJA: Pokušaj trovanja pasa i mačaka u Zrenjaninu!

IMA LI KRAJA: Pokušaj trovanja pasa i mačaka u Zrenjaninu!

0

Baš kao i u Pančevu, u Zrenjaninu  je izgleda isto aktuelno trovanje pasa i mačaka. Udruženju ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“, prijavljeno je da je na dve lokacije u ovom gradu, pomešan sa slaninom i salamom.

Meštani naselja Lesnina odmah su slučaj prijavili Komunalnoj policiji, međutim, rečeno je da nisu nadležni za to, već da obavesti predsednike staranara zgrada ispred kojih je nađen otrov.

Pročitajte još: NAKON TRI GODINE: Trovač iz Surčina DANAS osuđen za trovanje komšijskog psa!

trovanja-zrenjaninu-petface
Foto: Ilustracija

Ista situacija se dogodila na trećoj lokaciji, gde je nađena ista vrsta otrova, ali je policijska patrola brzo reagovala, pa će protiv NN lica biti podneta krivična prijava, saopšteno je iz „Zelene šape“.

Pročitajte još: PANČEVO: Trovači posipaju roza tečnost uz hranu, otrovano više pasa i mačaka!

Inače, otrov je postavljen na javnoj površini, sa namerom da budu otrovane životinje, bilo napuštene ili vlasničke. Jedna građanka se žalila da je više pas otrovano, a da je jedan od njih čak uginuo.

trovanja-zrenjaninu-petface
Foto:Ilustracija

Da podsetimo, kada životinje dođu u kontakt sa otrovom, izložene su velikim mukama, u agoniji su. Ukoliko se ne reaguje brzo, smrt je pratktično neizbežna. Opasno je i što je moguće da ljudi dođu u kontakt sa otrovom, s obzirom na to da je postavljen na javnoj površini.

Iz „Zelene šape“ pozivaju sve građane Zrenjanina da, ukoliko primete otrov, obaveste Udruženje ili policiju.

Izvor i foto: dnevnik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.