Naslovna VESTI PSI NANA JE USPELA! – Posle 45 dana velike borbe, ovaj pas živi...

NANA JE USPELA! – Posle 45 dana velike borbe, ovaj pas živi nov život!

0
Nana je uspela

U potrazi za psom sa teškim oboljenjem kože jedna od volonterki Udruženja „Napuštene šapice“ naišla je na stravičnu scenu u romskom naselju u Lukavcu. Mlada ženka, potpuno izgladnela, sa teškom povrede zadnje noge ležala je na zemlji samo pokrivena tankim ćebetom. Vlasnik je stajao u blizini čekajući da dođe veterinar koji će jadnicu eutanazirati.

Nana je uspela

Vlasnik nije bio siguran šta se dogodilo sa kujicom. Pretpostavljao je da je udario voz i da odatle potiče užasna i teška povreda noge. Pristao je da brigu o psu preuzme volonterka. Tako je jadnici život spasen u poslednji čas.

Ne propustite i ovu priču: PRETI IM NAJGORA SUDBINA – Ostavljeni bez šanse da prežive

Ali, to je bio samo početak. Hrabre volonterke i hrabra kujica Nana počele su da se bore za život koji je bio više nego ugrožen. Veterinari su bili zabrinuti. Stanje noge je bilo užasno. Udarac koji je pretrpela Nana je bio strašan. Morali su brzo da odluče. Noga se nije mogla spasiti ali su šanse da preživi tešku operaciju bile veoma male jer je njen organizam bio iscrpljen. Vremena za ozbiljnu stabilizaciju nije bilo. Svaki trenutak je bio dragocen.

Nana je uspela

Odlučili su da rizikuju. Nanino stanje je bilo toliko ozbiljno da bi odlaganje možda dovelo do najstrašnijeg ishoda. I, na sreću, Nana je pokazala kakav je junak. Izdržala je tešku operaciju u kojoj su joj amputirali nogu. Volja za životom i hrabrost su pobedili.

Nana je uspela

Kako to biva, tu nije bio kraj Naninih muka. Predstojao joj je dug period oporavka. U kliniku je došla sa svega 15 kilograma težine. Trauma i bol koji je doživela u prethodnom životu su je učinili veoma nepoverljivom. Odbijala je hranu. Zahvaljujući velikom strpljenju, ljubavi i paćnji četiri devojke su uspele da pridobiju Nanino poverenje. Počela je da jede, počela je da ponovo veruje ljudima. Počela je da se oporavlja.

Nana je uspela

Troškovi Naninog lečenja, tri hirurške intervencije i boravka u ambulanti su narasli na 1.500 evra. „Napuštene šapice“ su sve vreme vodile akciju prikupljanja para kako bi se pokrili troškovi. Nisu odustajali od Nane. Kod veterinara je provela 45 dana. Svakog dana su je obilazili, po malo je vodili u šetnje, donosili kuvanu hranu. Nana je napredovala.

Nana je uspela

Došao je dan da Nana napusti bolnicu. Popravila je telesnu težinu, povratila samopouzdanje, veru u ljude. Trenutno živi kod jedne devojke kojoj se čuvanje Nane plaća oko 100 evra mesečno. Njen bivši vlasnik je tražio da mu vrate Nanu iako je se odrekao. Ali, vremenom interesovanje mu je splaslo. Nana će uskoro biti i sterilisana i obeležena.

Pročitajte i ovu potresnu priču: MUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!

Iz Udruženja „napuštene šapice“ mole sve vlasnike da bez obzira kako bilo teško stanje njihovog ljubimca ne odustaju i potraže pomoć. Svesni su da je svako lečenje, operacija, oporavak skupo i da mnogi to ne mogu sebi da priušte. Ali ako se ljudi dobre volje udruže – sve je moguće. Mole da se ne dozvoli da ljubimcu umiru na rukama ili na ulici, sami u mukama, već da potraže pomoć i pokušaju ponekad nemoguće.

Nana je uspela

A Nana… naučila je da živi bez jedne noge. Ponovo se raduje životu. Trči, igra se, raduje se susretu sa svojim spasiteljkama. Pokazuje zahvalnost u svakom trenutku. Pokazuje svoju pravu prirodu, svoju volju za životom, ljubav prema drugim psima, ljudima… Nana živi drugi život. Uskoro će joj tražiti pravi dom u kome će biti voljena i pažena. Nadamo se da će ga što pre dobiti jer je to teškom mukom zaslužila. Nana, srećan ti bio novi život!

Pogledajte video ako ne verujete.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!
Sledeći tekstZABRANJENO MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA! – Stravičan naslov koji krije istinu koju mnogi ne znaju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime