Naslovna VESTI BRAVO ZA KOMŠIJE! – U Hrvatskoj zabranjene petarde

BRAVO ZA KOMŠIJE! – U Hrvatskoj zabranjene petarde

0
U Hrvatskoj zabranjene petarde

Iz Hrvatske koja je pogođena serijom razornih zemljotresa, stižu dobre vesti. U ovoj zemlji su od nedavno zabranjeni prodaja i upotreba petardi.

Prijatelji i zaštitnici životinja kažu da je 02. januar 2021. izuzetno važan dan kako za životinje tako i za sve građane Hrvatske. Nadaju se i veruju da je ovo početak u procesu kada će se doneti zakonski akti da se upotreba svih pirotehničkih sredstava potpuno ukine.

U Hrvatskoj zabranjene petarde

Iz Udruženja Prijatelji životinja mole građane da s obzirom na to da je Zakon stupio na snagu iskoriste mogućnost da preostale petarde vrate Hrvatskom MUP-u ili prodavcima od kojih su ih kupili.

DA LI JE MOGUĆE? ŽELJKO MITROVIĆ VAM ČESTITA NOVU GODINU!

Nažalost, iako su mnogi u Hrvatskoj apelovali na građane da u znak saosećanja i podrške svojim sugrađanima koji su postradali u seriji zemljotresa ne bacaju petarde i pirotehnička sredstva veoma mali broj ljudi se odazvao apelu. To je još jedan razlog zbog kojeg u ovom Udruženju veruju da je zabrana petardi važna.

U Hrvatskoj zabranjene petarde

Mnogi su i prethodne dane tokom božićnih i novogodišnjih praznika proveli u velikom strahu sa svojim ljubimcima. Kupatila, ormani, spuštene roletne i razna sredstva za smirenje… samo su neki od metoda sklanjanja ljubimaca kako ne bi došlo do najgoreg – prestanka rada srca zbog straha od pucnjave i buke.

POTRESNO I ZA PAMĆENJE – Konj spašen iz ruševina.

Vreme je i da se u Srbiji donese zakon koji će sprečiti prodaju i upotrebu petardi i sličnih pirotehničkih sredstava. Apeli očigledno ne donose odgovarajuže rezultate. Uostalom, nisu ugroženi samo psi, mačke, ptice, glodari… Razmislite i setite se kako ovakva buka utiče na bebe, malu decu, starije osobe slabijeg zdravlja, obolele od epilepsije… Vreme je za akciju!

Izvor:  Udruga Prijatelji životinja

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTRESNO I ZA PAMĆENJE – Konj spašen iz ruševina.
Sledeći tekstPOTRESNO – Bik koji je ceo život proveo na lancu najzad oslobođen

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime