Naslovna VESTI PSI TUŽNI PONEDELJAK: Uginuo psić, kog su deca brutalno maltretirala!

TUŽNI PONEDELJAK: Uginuo psić, kog su deca brutalno maltretirala!

4
Uginuo petface

U četvrtak nas je, ali i ceo region, šokirala vest u brutalnom naislju nad jadnim štenetom i to od strane dece! Da podsetimo, deca su toliko šutirala malog psića, da se on – nakon što su ga spasili – teturao od oštećenja mozga!

Deca šutirala štene, kao vreću, ono se sada tetura zbog oštećenja mozga!

Iako pod terapijama psić, koji je bio starosti 3, 4 meseca, nikako nije mogao na noge. Nakon ukazane sve moguće pomoći – psić je UGINUO!

Kako prenosi portal „balkanaktiva.info“ pas je uprkos svim naporima UGINUO!

– Danas je prvo prestao jesti, a onda je dobio i epileptične napade. Ubrzo je i uginuo. Poslije ovoga slučaja, aktivisti koji se pokušavaju spasiti i udomiti što veći broj napuštenih životinja kažu kako je krajnje vrijeme da se nešto napravi kako bi se spriječili ovakvi i slični postupci neodgovornih pojedinaca. Mišljenja su kako je potrebno svi da se uključe u taj posao kako se ne bi dogodilo da u nekom dvorištu danas ima 3-4 psa, a onda za mjeseca dva više niti jednoga pri čemu se ne zna njihova sudbina. Zbog takvih ponašanja sve je više slučajeva da se napušteni psi pronalaze po ulicama, praznim dvorištima, kukuruzištima, prenosi portal!

A, dok se tako nešto ne napravi u svojoj objavi na Facebooku „Anubis Klub“ je objavio i nekoliko brzinskih saveta deci, ali i roditeljima, koji su i najodgovorniji za ovakvo ponašanje dece.

1. Štenci nisu igračke za djecu.

2. Ne potičite neodgovorne vlasnike kupovinom štenaca unaokolo.

3. Ako vam zdravlje vašeg psa nije dovoljan poticaj za kastraciju, onda neka vam taj poticaj bude sudbina njegovog potomstva.

RIP, maleni!

4 KOMENTARA

  1. Najlepše Vas molim da budete malo pismeniji. Kaže se i piše se “podstičite”. Nije glagol poticati, već podsticati. Takođe se i “ugonuo” ne može prihvatiti.

    • Draga Milice, u našoj redakciji rade vrlo inteligenti i pismeni ljudi. Kada želite nekome da ukažete na grešku, možete to učiniti vrlo ljubaznim i tihim tonom. Ako sebe predstavjate kao pismenu osobu, treba da znate da kada se citira osoba sa drugačijeg govornog područja, njen dijalekat se KAO TAKAV NAVODI, što je ovog puta slučaj sa našim tekstom. Citirana je izjava volontera jednog hrvatskog azila za pse. Hvala najlepše.

  2. Novinski izvjetaj bi trebao da obavijesti citaoca, o mjestu, vremenu radnje, o kome je vijest, zasto se desila….

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.