Naslovna VESTI PSI TUŽNI PONEDELJAK: Uginuo psić, kog su deca brutalno maltretirala!

TUŽNI PONEDELJAK: Uginuo psić, kog su deca brutalno maltretirala!

5
Uginuo petface

U četvrtak nas je, ali i ceo region, šokirala vest u brutalnom naislju nad jadnim štenetom i to od strane dece! Da podsetimo, deca su toliko šutirala malog psića, da se on – nakon što su ga spasili – teturao od oštećenja mozga!

Deca šutirala štene, kao vreću, ono se sada tetura zbog oštećenja mozga!

Iako pod terapijama psić, koji je bio starosti 3, 4 meseca, nikako nije mogao na noge. Nakon ukazane sve moguće pomoći – psić je UGINUO!

Kako prenosi portal „balkanaktiva.info“ pas je uprkos svim naporima UGINUO!

– Danas je prvo prestao jesti, a onda je dobio i epileptične napade. Ubrzo je i uginuo. Poslije ovoga slučaja, aktivisti koji se pokušavaju spasiti i udomiti što veći broj napuštenih životinja kažu kako je krajnje vrijeme da se nešto napravi kako bi se spriječili ovakvi i slični postupci neodgovornih pojedinaca. Mišljenja su kako je potrebno svi da se uključe u taj posao kako se ne bi dogodilo da u nekom dvorištu danas ima 3-4 psa, a onda za mjeseca dva više niti jednoga pri čemu se ne zna njihova sudbina. Zbog takvih ponašanja sve je više slučajeva da se napušteni psi pronalaze po ulicama, praznim dvorištima, kukuruzištima, prenosi portal!

A, dok se tako nešto ne napravi u svojoj objavi na Facebooku „Anubis Klub“ je objavio i nekoliko brzinskih saveta deci, ali i roditeljima, koji su i najodgovorniji za ovakvo ponašanje dece.

1. Štenci nisu igračke za djecu.

2. Ne potičite neodgovorne vlasnike kupovinom štenaca unaokolo.

3. Ako vam zdravlje vašeg psa nije dovoljan poticaj za kastraciju, onda neka vam taj poticaj bude sudbina njegovog potomstva.

RIP, maleni!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOva žena je spasila stotine pasa od industrije psećeg mesa u Indoneziji!
Sledeći tekstDečak čini najslađu stvar kako bi njegov mačak znao da ima dom za stalno

5 KOMENTARA

  1. Najlepše Vas molim da budete malo pismeniji. Kaže se i piše se “podstičite”. Nije glagol poticati, već podsticati. Takođe se i “ugonuo” ne može prihvatiti.

    • Draga Milice, u našoj redakciji rade vrlo inteligenti i pismeni ljudi. Kada želite nekome da ukažete na grešku, možete to učiniti vrlo ljubaznim i tihim tonom. Ako sebe predstavjate kao pismenu osobu, treba da znate da kada se citira osoba sa drugačijeg govornog područja, njen dijalekat se KAO TAKAV NAVODI, što je ovog puta slučaj sa našim tekstom. Citirana je izjava volontera jednog hrvatskog azila za pse. Hvala najlepše.

  2. Novinski izvjetaj bi trebao da obavijesti citaoca, o mjestu, vremenu radnje, o kome je vijest, zasto se desila….

  3. Žalosno koliko i djeca mogu biti okrutna a ne kako se vjeruje” čista i nevina”.Nažalost,danas je sve više djece koja su veoma pokvarenog uma.Mada,sve to potice od kuće i roditelja.Danas,većina roditelja kaže za psa ili macku” To je fuj,udari je”.Nek je na sram ovaj čin toj djeci a i odraslima koji ih tome uče.Nadati se samo da će takvi dobiti zasluženo,da ce ih stici kazna jednog dana.Umjesto da usvoje to predivno stvorenje oni ga usmrte.Strasno kuda ide ovaj svijet.A ovaj slatkiš neka spava mirno,na mjestu bez skrupulozni ljudi.Ovaj video je još samo jedna potvrda koliko čovjek može da posije zla i prenese na buduce narastaje.???

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime