Naslovna VESTI ŽALOSNO: Sovica je tek naučila da leti, a onda se uplela u...

ŽALOSNO: Sovica je tek naučila da leti, a onda se uplela u žicu na jednom imanju!

0
uplela u zicu petface

Farmer u Tajlandu je pošao da obavlja svoje redovne poljske radove kada je primetio nešto čudno na svojoj ogradi.

Namena ograde je da divlje price ne uništavaju useve i to je uspela. Međutim, ta ista žičana ograda je mogla ubiti jedno mladunče sove koje se zaplelo u živu.

Srećom, farmer se sažalio na ovu nesrećnu pticu. Uzeo ju je i pokušao da je sam izleči. Kada je primetio da ptica ne jede tri dana, farmeru je bilo jasno da je mora odvesti veterinaru.

uplela u zicu petface

-Pokušavao je da se brine o njoj, ali je na kraju ipak odlučio da je odvede u VFFT fondaciju na Tajlandu, napisali su iz te fondacije na Fejsbuku.

Veterinari su odmah malu pticu odveli na rendgen kako bi se utvrdilo da li ima fizičke povrede. Pored površinskih ranica, unutrašnje povrede nije imala.

PROČITAJTE I: 

PUŠTAO KRIKE I JECAJE: Pronašli sokola, kome je neko odsekao noge i ostavio ga da umre u mukama!

Ptica je bila u očiglednom šoku od onoga što joj se dogodilo pre nekoliko dana.

Ono što se dogodilo sovici, na žalost, nije neobično. Razvoj civilizacije doprineo je nebrzi za životinje. Mnoštvo različitih stvari koje proizvode ljudi i njima se služe, ugrožava život nesrećnih životinja, da ne spominjemo otpad koji je globalni problem broj jedan.

uplela u zicu petface

Na svu sreću ova sovica je pravi dokaz borbenosti i sve stresove i fizičke povrede je izdržala junački. Sada se dobro oporavlja i uskoro će biti puštena da slobodno leti.

Međutim, dva su problema. Ova sovica je tek naučila da leti i odmah joj se desila nezgoda, a drugi problem je taj što će na osvu sovicu, kao i na sve druge životinje u divljini, vrebati ovakve nezgode.

Da li će se razorna moć civilizacije ikada zaustaviti?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.