Naslovna VESTI USREĆITE SVOJU PTICU: Uz ovih 5 saveta vaš ljubimac nikada neće biti...

USREĆITE SVOJU PTICU: Uz ovih 5 saveta vaš ljubimac nikada neće biti tužan! (VIDEO)

0
usrećite petface

Da li ste znali da je za neke vrste papagaja naučno dokazano da imaju emocionalnu složenost petogodišnjeg deteta? Održavanje takvih inteligentnih bića srećnim može vam delovati komplikovano, ali ako znate osnovne potrebe vaše ptice lako možete učiniti da ona bude zdrava i zadovoljna. 

Omogućite joj da vežba

U divljini ptice imaju sve mogućnosti za vežbu koja im je potrebna leteći, hraneći se i čuvajući se od predatora. U kavezu može biti izazovno da obezbedite adekvatnu vežbu. Pružajući vašoj ptici tu mogućnost,ne samo da će vaš pernati prijatelj biti u dobrom fizičkom stanju, već ćete mu pomoći da bude mentalno stimulisan, srećan i zadovoljan u svom domu.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Hranite je raznovrsno

Godinama, stručnjaci za ptice uočavaju prednosti hranjenja papagaja svežom hranom poput voća i povrća uz komercijalno proizvedene mešavine semenki i peleta. Ne samo da su ove namirnice važne za pravilnu ishranu i unos vitamina, već sam čin unošenja nove hrane izazvaće uzbuđenje i mentalnu stimulaciju kod vašeg pernatog prijatelja.

usrećite petface

Izdvojite svaki dan dovoljno vremena za druženje sa pticom

Važno je odvojiti vreme za druženje sa bilo kojim kućnim ljubimcem, ali kod životinja koje nisu pripitomljene poput egzotičnih ptica, to je neophodno. Razmislite o tome – zašto držati životinju s kojom nemate dobar odnos? S obzirom da ptice moraju biti pripitomljene pojedinačno, veoma je teško usrećiti ih ako ne provedete odgovarajuću količinu vremena sa njima. Svakako izdvojite najmanje 3 do 4 sata dnevno kako biste se igrali sa svojom pticom i tako učinili svog ljubimca srećnim.

usrećite petface

Naučite je da izvede nekoliko zabavnih trikova

Ptice teže da brže i efikasnije uče od ljudi za koje su čvrsto vezane. Naučite svoju pticu da izvede nekoliko zabavnih trikova. Učinićete je srećnom, a osim toga uživaćete pokazujući prijateljima i porodici koliko je vaš kućni ljubimac pametan. Vodite računa da od ptice ne očekujete previše i da treninge održavate kratkim i zabavnim. Uz malo prakse, iznenadićete se šta sve vaša ptica može da postigne!

usrećite petface

Izaberite odgovarajuće kaveze i igračke za vaše ptice

Zauzetost poslom i porodičnim obavezama vlasnicima ptica često otežavaju provođenje vremena sa ljubimcem po ceo dan, i to je razumljivo. Važno je, međutim, učiniti sve što možete kako biste bili sigurni da se vaša ptica zabavlja tokom vremena kada se ne možete igrati sa njom. Odabir zanimljivih i odgovarajućih igračaka za ptice i pribora za kavez važan je deo svakodnevnog usrećivanja ptica. Imajte na umu da im brzo mogu dosaditi stare igračke. Pokušajte da napravite kolekciju različitih predmeta koje možete menjati s vremena na vreme kako ne bi dosadili vašem ljubimcu.

usrećite petface

Usrećite vašeg ljubimca i on će usrećiti vas!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAFIĆ DA IZBLEJIŠ: I žargonski i bukvalno, blejati je dozvoljeno u ovom kafiću u Seulu u kom žive ovce!
Sledeći tekstDOZOVITE SE PAMETI: Ministar Stefanović najavio ukidanje dozvole šetanja pasa u toku policijskog časa, zbog ZLOUPOTREBA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime