Naslovna VESTI PSI UŽAS U BARAJEVU: Trudna mačka bačena sa 5. sprata

UŽAS U BARAJEVU: Trudna mačka bačena sa 5. sprata

0
mačka bačena sa 5. sprata

Stravičan događaj od pre nekoliko dana u Barajevu izazvao je brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama. Posle objave da je trudna mačka bačena sa petog sprata jedne zgrade i da je to uradila jedna „gospođa“ pokrenuta je polemika o sudbini mace.

mačka bačena sa 5. sprata

Autor objave je svedočio stravičnom događaju i odmah je obavestio policiju. „Gospođa“ je policiji izjavila da je mačku slučajno rancem gurnulo njeno dete (ili unuče).

UMIRALA JE DUGO I U MUKAMA: Maza koju su živu jeli crvi nije izdržala!

Istovremeno, obaveštena je i ekipa Veterine Beograd čija je ekipa ubrzo stigla i preuzela mačku koja je bila u teškom stanju. Veterinari su rekli da nesrećna mačka mora hitno da se operiše kako bi joj sačuvali život.

mačka bačena sa 5. sprata

Prema objavi, ova „Gospođa“ već ima istoriju rešavanja problema nepoželjnih životinja. Ranije je bacila mače na isti način sa petog sprata na beton u podrumu. Ovo mače je zadobilo povrede karlice i veterinari su morali da ga eutanaziraju. Još jedno mače je završilo svoj kratak život na sličan način u toj zgradi pa se i za njega sumnja na dotičnu „Gospođu“, pogotovu što je pretila da će se rešiti mačaka.

LESKOVAČKA PRIČA: Jedna mačka divno živi na pijačnoj tezgi

Mačka je operisana. Odstranjena joj je materica, a porod nije preživeo. Ona se trenutno oporavlja u ambulanti Veterine Beograd i biže prebačena u gradski azil.

mačka bačena sa 5. sprata

Pored činjenice da je izvršen ovako monstruozan čin od strane ljudi, priča o ovoj nesrećnoj maci otvara još niz problematičnih pitanja. Ova mačka je u zgradi živela, po različitim informacijama između dve i četiri godine. Nikada nije imala vlasnika, hranili su je mnogobrojni stanari iz više ulaza i na taj način brinuli o njoj. Međutim, tokom tog vremena ona je više puta ostajala smacna a mnogi kažu da bebe nikada nisu ugledale svetlo dana. To otvara put sumnjama da je neko uvek uzimao i najverovatnije bacao mačiće koji još nisu bili u prilici da se samostalno brinu o sebi i prežive. Generalno, uslovi u kojima je ova mačka živela i pored „brige“ dobronamernih stanara nisu bili ni blizu onima kakve svaka životinja zaslužuje.

mačka bačena sa 5. sprata

Sada se razvila teška borba oko toga ko će preuzeti brigu o mački. Neko je svojata, neko želi da joj nađe pravi dom, ali dogovora nema. Razumljiva je briga svih da nesrećna mačkica dobije odgovarujući dom. Razumljiva je i razigniranost u odnosu na reakciju insistucija od kojih se ne očekuje neka konkretna akcija i kažnjavanje osobe koja je odgovorna za ovu nesreću. Razumljiv je i bes mnogih koji se pitaju zašto je mačka živela sve to vreme u ovim uslovima i niko se nije potrudio da joj obezbedi dom. Trenutno joj je obezbeđen privremen smeštaj kako ne bi ostala u azilu. Svako rešenje koje podrazumeva vraćanje u isti prostor, pod istim okolnostima sigurno nije dobro. Ova mačkica i njena sudbina mnogo govori o nama. Razmislimo malo svi o tome.

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUMIRALA JE DUGO I U MUKAMA: Maza koju su živu jeli crvi nije izdržala!
Sledeći tekstDA LI JE OVO MOGUĆE: Menja magare za auto!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime