Naslovna VESTI PSI KRALJEVO: Ljiljana je vaspitač koja svoje školarce edukuje o ljubavi prema životinjama!

KRALJEVO: Ljiljana je vaspitač koja svoje školarce edukuje o ljubavi prema životinjama!

0
vaspitač petface

– Vrlo se radujem što je iko i primetio ono što radimo, sa oduševljenjem prihvata naš poziv Ljiljana, vaspitač i Kraljevčanka koja je pokrenula fantastičnu akciju sa decom iz ovog grada!

Naime, svoju ideju Ljiljana je sprovela u delo već 2014. godine, kada je sa prvom grupom predškolaca posetila lokalni pet šop i abmulantu “Bojanvet”.

vaspitač petface

– 25 mališana, i ja sa njima, posetilo je ekipu veterinara i zaposlenih u “Bojanvet” ambulanti i pet šopu. Ideja je da se tokom celog novembra, meseca kojem smo posvetili životinjama, deca na neki način edukuju o važnim stvarima kada su životinje u pitanju, za Petface priča Ljiljana Veselinović, vaspitač u školi “IV kraljevački bataljon” u Kraljevu.

Pročitajte još:
KRALJEVO: Učenici napravili i postavili kućice za vrapce! (VIDEO)

Deca su bila oduševljena! Postavljali su mnoga pitanja i strpljivo slušali odgovore veterinara.

vaspitač petface

– Naučili smo ih da su naši ljubimci i sve druge životinje, živa bića kao i mi i da zaslužuju punu pažnju i poštovanje. Obećali su da će voditi računa o životinjama i time pokazati da izrastaju u divne mlade ljude, u brižne buduće roditelje i ljude velikog srca. To je veliko nasleđe za sve buduće naraštaje, a ideja je divna, praktična i zanimljiva i pre svega višestruko edukativna, objašnjava nam ova sjajna Kraljevčanka.

vaspitač petface

Ljiljana je na ovu ideju došla, jer je i sama obožavalac životinja. Osim u školi, ona radi i kao volonter u kraljevačkom Uduženju “Spaske”, pa kako kaže “ovakve akcije joj nisu strane”.

Pročitajte još:
KRALJEVO: Deca noćima, u smenama, dežurala pored otrovanog psa. Žuća je preživeo!

vaspitač petface

– Ovo je jedan od planova našeg društva za zaštitu životinja “Spaske”, kako bi se deca što više i bolje upoznala sa životinjama, sa odgovornim vlasništvom i brigom o kućnim ljubimcima. Zamislili smo da u akciju uključimo što više škola i vrtića, objašnjava nam dalje planove.

Deca su od veterinarskog tehničara, Milana Petrovica, naučila kako izgleda krpelj, kako se zaštititi, o merama opreza,..

vaspitač petface

– Veliko HVALA dugujemo celom timu “Bojanvet”-a – Bojanu, veterinarki Tanji i čitavoj ekipi, jer su nam izašli u susret, podržali su našu ideju i kao stručnjaci su za nas uvek tu, dodala je za kraj našeg razgovora Ljiljana.

Mi se nadamo da će primer iz Kraljeva postati samo podstrek ostalim školama širom Srbije, jer ovo jeste pravi put i pravi način kako decu naučiti da se životinje vole, neguju i da se o njima treba brinuti kao o svim živim bićima.

Zaista, veeeeliko nam je zadovoljstvo što smo svedoci i ovakvih priča! BRAVO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZEMUN: Uplašena ženkica luta, kao da nekog traži!
Sledeći tekstDramatična potraga na Velebitu: Majku i ćerku od hladnoće zaštitila dva psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime