Naslovna VESTI Za sve koji ne jedu meso: VEGANSKI SUPERMARKET osvaja Evropu!

Za sve koji ne jedu meso: VEGANSKI SUPERMARKET osvaja Evropu!

0
VEGANSKI SUPERMARKET petface

VEGANSKI SUPERMARKET: Kada je i sam postao vegan, Nemac Jan Bredack, je odlučio da pokrene nešto nesvakidašnje – lanac veganskih supermarketa!

U Berlinu ima 3 ovakva objekta, a po jedan u Hamburgu, Esenu, Minhenu i Frankfurtu. Sada, Bredack najavljuje širenje i van granica Nemačke, pa će Prag i Beč uskoro dobiti svoj VEGANSKI SUPERMARKET iz „Veganz“ lanca.

VEGANSKI SUPERMARKET petface

Kako prenosi The Local, prvi svetski lanac veganskih supermarketa, uskoro se širi na još sedam zemalja sveta. Veganz je osnovan u Berlinu, 2011. godine. Od tada svoju ideju širi na ostale gradove Nemačke, a u planovima su osim najavljenog Praga i Beča i VEGANSKI SUPERMARKET u Londonu, Amsterdamu, Cirihu, Barseloni, Milanu i Kopenhagenu.

Pročitajte još:
BRAVO: „Hugo Boss“ prestaje da koristi i prodaje životinjsko krzno!

– Tokom 2016. godine Veganz će u Portlandu otvoriti prvi VEGANSKI SHOPPING CENTAR, u kome će se naći i prodavnice cipela, odeće i VEGANSKI RESTORAN, najavio je Jan.

VEGANSKI SUPERMARKET petface

Osnivač Veganza, Jan, 2009. godine je promenio svoj životni stil – postao je vegan i izdao knjigu pod nazivom “Vegan für alle: Warum wir richtig leben sollten” (Veganstvo za sve: zašto treba ispravno da živimo). Dve godine kasnije osnovao je i ovaj prvi VEGANSKI SUPERMARKET.

Kako kaže, na ovaj potez se odlučio jer je shvatio da je veganima teško „normalno“ kupovati, a hteo je i da pomogne svima koji žele da pređu na veganski način ishrane!

Pročitajte još:
ODLIČNA KAMPANJA: Diznijevi junaci, ogoljeni, protiv trgovine životinjskog krzna! (FOTO)

Bredack kaže da je oko 20 odsto kupaca u njegovim prodavnicama vegani, dok ostalih 80 odsto kupaca čine i vegeterijanci.

Za one koji možda ne znaju veganski i vegetarijanski principi ishrane često se poistovećuju, a uprkos razlikama, osnova im je zajednička – na meniju nema mesa. Veganska ishrana zasniva se na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću, dok su meso, riba, morski plodovi, med, jaja, mleko i mlečni proizvodi potpuno isključeni iz menija. Oni, takođe, ne nose odeću od krzna, vune, kostiju, kože, korala, bisera niti bilo kojih drugih materijala životinjskog porekla, a mnogi izbegavaju i proizvode testirane na životinjama.

Kako vam se čini ovaj koncept?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI SAD: Pomogle jedva živom pit bulu na ulici, vlasnica ih optužila da su ga ONE mučile!
Sledeći tekstSTIGLI DO CILJA: Dvojac koji hoda za decu obolelu od raka osvojio Kajmakčalan i vraća se u Srbiju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime