Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Pomogle jedva živom pit bulu na ulici, vlasnica ih optužila...

NOVI SAD: Pomogle jedva živom pit bulu na ulici, vlasnica ih optužila da su ga ONE mučile!

1
vlasnica petface

vlasnica: Priča neverovatnih obrta vodi nas do Novog Sada. Glavni akteri – devojke koje su u petak pronašle kako kažu „jedva živog pit bula“ ispred njihove kuće u Ledincima.

– Odmah smo objavili na stranici Spans-a da je pronađen pas i odmah smo zvali veterinara da očita čip, ako ga ima. Veterinar je došao u ponedeljak. Pas je bio u užasnom stanju, nije jeo sigurno nedeljama, izbacivao je sve sto mu damo, pa smo ga hranili po malo, priča Sonja Kružević.

Kako dalje objašnjavaju, na psu je pronađeno više rana, šepao je na jednu nogu, i vidno je bio preplašen.

Pročitajte još:
NOVI SAD: Otvoren “Magnum” – butik u kom su I ljubimci dobili svoj kutak!

– Kada je veterinar očitao čip, saznali smo da je vlasnica dotična V. A. Pozvali smo je i ona nam je rekla da se preselila i da mi uzmemo psa. Veterinar joj je objasnio da za takvo neodgovorno vlasništvo može da plati kaznu u iznosu od 50.000 dinara. Vlasnica je ipak rekla da ga mi zadržimo, nije je interesovalo sta će biti sa psom, napisala je Sonja na Facebook-u želeći da razreši polemiku koja se vodi na društvenim mrežama danima.

Tada su zamolili vlasnicu da ode u Zoohigijenu i potpiše da se odriče prava na psa.

– Narednog dana, gospođa je zvala sa optužbama da smo joj UKRALI PSA i da će nam poslati policiju. Pretpostavljam, uplašila se kazne ili je želela da zaradi tako što će nas tužiti. Nekoliko sati kasnije, ušla je u naše dvorište i uzela psa, dok nikog nije bilo, osim dede koji ne zna šta se dešava, napisala je Sonja koja se kao i njeni prijatelji našla u čudu od „same situacije“.

Navode da imaju i svedoke koji mogu da potvrde priču, a jedan se javio kako je psa video u petak, nahranio ga i da je otišao dalje.

Pročitajte još:
NOVI SAD: Studenti Medicinskog fakulteta brinu o 5 napuštenih štenaca!

– Imamo više svedoka koji bi mogli da potvrde priču, veterinar i direktor Zoohgijene, komšije, imamo fotografije kako je pas izgledao kad smo ga našli. Sve je to nevažno, nama je samo bitno da taj pas bude dobro. Išla sam u veterinarsku inspekciju i opet ću. Ako neko ima savet šta bismo mogli da učinimo za ovog psa, molim vas javite se. On je i dalje u lošem stanju, a sad je u rukama koje su ga dovele u to stanje. Samo želimo da pas bude dobro, napisala je na kraju obraćanja ova Novosađanka.

Kako su na kraju objasnili, „ruke su im vezane“. Obzirom da je zakon takav, jedina opcija je da Inspekcija utvrdi da je pas u rukama neodgovornih vlasnika, da ga oduzmu i pošalju u Zoohigijenu dok se ne nađe novi dom. Videćemo šta će ZAISTA i biti,…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst6 MILIONA PREGLEDA: Deset nedelja stara beba I štene pitbula NAJBOLJI PRIJATELJI!
Sledeći tekstZa sve koji ne jedu meso: VEGANSKI SUPERMARKET osvaja Evropu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime