Naslovna VESTI DA TI SRCE STANE: vombat grli plišanog medu

DA TI SRCE STANE: vombat grli plišanog medu

2
vombat grli plišanog medu petface

vombat sa svojim plišanim medom: koliko puta vam se desilo da ste se rastužili i da bi vam pomogao samo zagrljaj voljene osobe. To se desilo i ovom malenom torbaru, ali njega nema ko da zagrli – zato je on pronašao plišanog medu, koga će grliti stalno.

vombat grli plišanog medu petface

Tonku, preslatkog vombata, sudbina nije mazila. Prvo je ostala bez majke kada je bila mladunče, kada ju je nesrećnim slučajem, udario automobil. Nakon toga je njen dom razorio ciklon. Sve to je ostavilo traga na njoj, a ustanovljeno je da pati od kliničke depresije. Turobno stanje u kome se ona nalazila, nije konstatovano odmah, nego tek nakon što je ona drastično izgubila na težini.

vombat grli plišanog medu petfacevombat grli plišanog medu petface

Od tada, ona se ne odvaja od svog plišanog medvedića. Sa njim spava, njega neprestano grli i sa njim odlazi u šetnje. Tonka svoj život provodi u jednom australijskom prihvatilištu, a jedna od zaposlenih, Samanta Šerman, svakodnevno nadgleda stanje ovog tužnog vombata. Samanta kaže da se ova sumorna torbarka ni na sekund ne odvaja od svog plišanog mede, a da su s vremena na vreme prinuđeni da staru igračku zamene novom. U prihvatilištu su našli rešenje – čim se stari meda pohaba od previše grljenja, stiže novi, pravo iz suvenirnice prihvatilišta.

vombat grli plišanog medu petface

Negovateljica je napravila i kratak osvrt na Tonkin slučaj:

Nije retko da mnoge životinje koje su siročići, imaju svoje plišane igračke, ali Tonka ima 7 godina i nikako da odraste. Ona je prava beba u srcu.

Ujutru, kada se čiste prostorije, vombat dobija dozu zagrljaja i od osoblja, a čim je čišćenje gotovo, Tonka grabi svog plišanog prijatelja.

vombat grli plišanog medu petface

Kaže se da nam je bar 4 zagrljaja dnevno potrebno da bi normalno funkcionisali, zato ukoliko niste nikoga grlili danas, savetujemo vam da to odmah ispravite. A mi šaljemo Tonki pregršt zagrljaja da ih čuva i upotrebi u slučaju nužde.

 

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJUTARNJE RAZGIBAVANJE: Ovaj pas ima problem da se rasani (VIDEO)
Sledeći tekstNJEMU NE MOŽEŠ REĆI NE: kad te pas probudi

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime