Naslovna VESTI PSI SREĆKA JE ZASLUŽILA SVOJE IME! – Udarena i slomljena kujica dobila novu...

SREĆKA JE ZASLUŽILA SVOJE IME! – Udarena i slomljena kujica dobila novu priliku.

0
Srećka zaslužila ime

Dugo je ova kujica patila ležeći u povredama koje je zadobila od udarca automobilom. Ljudi su prolazili kraj nje ali niko nije hteo da joj pomogne. Dobila je ime Srećka jer je najzad dobila novu priliku.

Povređen pas

Grupa turista je jedina reagovala. Obavestili su menadžera hotela koji je obavestio Keti koja je bila poznata u gradu po spasavanju i pomaganju uličnim psima. Bez puno razmišljanja ona je otišla na mesto gde je ležala povređena kujica. Napravili su nosila od ćebeta i odvezli je kod veterinara.

Pročitajte i ovo: U POSLEDNJEM TRENUTKU! – Očajnička misija spasavanja na auto-putu!

Tokom pregleda, veterinar je primetio strašne ožiljke po vratu. “Verovatno je bila ono što se naziva ‘zvonarski pas’. To su oni koji služe kao čuvari, o kojima se vlasnici vremenom sve manje brinu. Neretko, ovim psima se ne menjaju ogrlice koje vremenom postaju tesne. Sve se završava usecanjem ogrlice u kožu.“ – objašnjava Keti

Usečena ogrlica

Prepreka za preprekom

Da stvari budu još gore, ovaj pas star 3 godine imao je i trostruki prelom karlice. Nesrećna Srećka je morala da bude podvrgnuta zahtevnim hirurškim intervencijama. “Prvih nedelja koje su usledile, dobijali smo vesti da se oporavlja i da joj je bolje”, rekao je potpredsednik udruženja Ti-Manda. Ova organizacija je od početka podržavala Keti u spasavanju Srećke.

Pročitajte i ovo: OSKAR ZA LJUBAV! – Još jedan razlog da volimo Džejmi Li Kertis

Keti nije mogla da odoli ovoj preslatkoj kujici. Odlučila je da ga usvoji. Kada se Srećka u potpunosti oporavi od operacije, biće podvrgnuta tretmanu za dirofilarijazu, takođe poznatu kao “bolest srčanog crva”.

Slomljena karlica

“Pošto se Cathy složila da ga usvoji, obećali smo da ćemo joj pomoći sa operacijom, tretmanom za srčanog crva, sterilizacijom, identifikacijom i vakcinacijom”, izjavio predstavnik organizacije Ti-Manda.

Oporavak psa

Kada je stigla u svoj novi dom, Srećka je još uvek bila veoma uplašena. Najmanji šum je izazvao uznemirenost, a pogled na štap ju je užasavao do krajnjih granica… Nakon nekoliko meseci od spasavanja, Srećka je počela da se oslobađa straha i oseća se sve sigurnijom. Sada zna da je u bezbednom okruženju.

Izvor: woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI ZNATE ŠTA JE TO – DISTIHIJAZA?
Sledeći tekstPAS SA ZLATNIM SRCEM! – Donosi radost i nadu tamo gde su ranije bile samo suze i bol

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime