Naslovna VESTI PSI ZBOGOM MAMA – Plakalo je da neko spase njegovu mamu!

ZBOGOM MAMA – Plakalo je da neko spase njegovu mamu!

0
Zbogom mama

Samo oni koji žive na ulici znaju kako to izgleda i koliko je to strašno. Priče o tim nesrećnicima nikada nisu lake, ali neke se posebno potresne. Priča o štenetu koje je plakalo kako bi neko spasao njegovu mamu je jedna od najtežih i najtužnijih koju smo videli.

Zbogom mama

Kada je spasioc stigao do uličnog kanala koji služi za odvod kanalizacije zatekao je stravičnu scenu. Iz kanala se čulo pretužno cvilenje i zapomaganje šteneta. Spasilac je prvo ugledao telo malenog psa koje je ležalo u blatu, a samo nekoliko metara dalje bilo je tu štene koje je plakalo. Telo psa je delovalo beživotno ali se spasilac nadao da nije stigao prekasno.

Pročitajte i ovo: ODUSTAO OD ŽIVOTA – Pretužna sudbina psa iz Beograda.

Zbogom mama

Prvo je pregledao mamu. Nažalost, posle nekoliko minuta morao je da se pomiri sa stravičnom činjenicom. Kujica je već bila mrtva. Na njoj se nalazila ogrlica od izolovane čelične sajle. Pored toga, očajni čovek je video i brojne povrede na beživotnom telu.

Zbogom mama

Potom je pokušao da pomogne štenetu. Preplašeno, mokro, prljavo… u tuzi zbog majke. Čovek ga je izvukao iz kanala i ubacio u transporter, a potom u automobil. Tada je uradio nešto što bi retko ko uradio. Vratio se po telo majke pa je i nju odvezao do veterinara u prihvatilište.

Pročitajte i ovo: I DALJE SU SVETE ŽIVOTINJE – Mačke u Egiptu su zadržale svoju poziciju u zajednici.

Zbogom mama

Veterinar je samo potvrdio smrt kuje. Uzrok smrti je stravičan – život odbačenog psa na ulici. Život u opasnosti, život koji se sastoji od borbe za pronalazak hrane, vode, skloništa za svoje štene, za svoje dete. Život koji i nije život već beskrajna borba…

Zbogom mama

Spasilac se okrenuo nadi. Počeo je da brine o štenetu koje začudo nije bilo bolesno. Okupao ga je, osušio, utoplio. Bebac je odmah prihvatio dobrotu čoveka i počeo je da jede i da se oseća sigurno. Ali, došao je težak trenutak za spasioca.

Zbogom mama

Pripremio je kujicu za njen put u večnost. Okupao ju je, očistio i stavio u kartonsku kutiju. Iskopao je grob na livadi iza prihvatilišta i sahranio je. Dao joj je bar pristojno mesto za večni počinak ako joj ljudi već nisu dali vreme i mesto za život dostojan živog bića. Potom je doveo štene da se oprosti od majke koja nije imala sreće da vidi kako njen potomak raste. Sedeli su u tišini kako bi u mislima rekli samo pretužno: Zbogom mama.

Izvor: YouTube

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstODUSTAO OD ŽIVOTA – Pretužna sudbina psa iz Beograda.
Sledeći tekstDUGO PUTOVANJE U NOVI ŽIVOT – Kako je ovaj pas našao pravu ljubav.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime