Naslovna VESTI PSI ŽENE BOLJE SPAVAJU SA PSIMA nego sa partnerima, naučno dokazano!

ŽENE BOLJE SPAVAJU SA PSIMA nego sa partnerima, naučno dokazano!

0
zene bolje spavaju sa psima petface

Prema rezultatima dobijenim istraživanjem na fakultetu Conisius u Bafalu žene spavaju bolje sa svojim ljubimcima nego sa partnerima. Ispitane su 962 žene, od koji je 55 odsto reklo da deli krevet sa psom, a 31 posto naveo je da spava sa mačkom.

Istraživanje je pokazalo da je preko polovine isiptanih žena, tačnije 57 odsto reklo da bolje spava sa psom tokom noći, nego što to čine sa mačkom ili svojim partnerom. Istraživanje je utvrdilo da mačke i partneri češće remete san žena koje su učestvovale u istraživanju.

PROČITAJTE I:

Šta nam može reći položaj tela psa tokom spavanja?

Naučnici kažu da zbog veće odgovornosti vlasnika prema psima, žene ranije ležu i ranije se bude, nego što to rade žene sa mačkama i partnerima.

Svakog jutra ustajanje u isto vreme, kako bi sa psom obavile njegove redovne aktivnosti, takođe i u toku dana, doprinosi boljem snu vlanica.

Istraživanje je vodio profesor Kristi Hofma.

zene bolje spavaju sa psima petface

-Neki vlasnici pasa kao kućnih ljubimaca su spokojniji tokom sna s obzirom na to da misle da je će ih psi probuditi u slučaju nekih nepogoda ili vanrednog stanja, rekao Hofman dodajući da to nije slučaj sa mačkama, odnosno da je sa njima to manje verovatno.

Zbog čega su baš žene bile u fokusu istraživanja? Zato što je nedavno urađena studija u kojoj su ispitivani muškarci u identičnom postupku. Tim istraživanjem je potvrđeno da muškarci bolje spavaju sa psima. A sada je za ovu studiju profesor Hofman odredio žene da bi se utvrdilo da li je rezultat isti ili drugačiji.

I šta nam ostaje kao zaključak… NABAVITE PSA 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKako odoleti psećim “gladnim očima” tokom praznika?
Sledeći tekstEPI NAPADI I KONVULZIJE KOD PASA i kako pružiti prvu pomoć u ovim slučajevima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime